Κόσοβο: «Υπό έλεγχο» το μοναστήρι όπου είχαν ταμπουρωθεί ένοπλοι - Επικοινωνία Μπορέλ με Κούρτι και Βούτσιτς

Κόσοβο: «Υπό έλεγχο» το μοναστήρι όπου είχαν ταμπουρωθεί ένοπλοι - Επικοινωνία Μπορέλ με Κούρτι και Βούτσιτς

Η κατάσταση επανήλθε σε ηρεμία - Οι άνδρες είχαν περικυκλωθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις επί ώρες

kosovo__1_
Οι δυνάμεις της τάξης του Κοσόβου ανέκτησαν σήμερα τον έλεγχο ενός μοναστηριού, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου σχεδόν τριάντα ένοπλοι άνδρες είχαν ταμπουρωθεί για αρκετές ώρες, μετά το θάνατο ενός αστυνομικού τη νύχτα, ο οποίος αναζωπύρωσε τις εντάσεις μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου.

«Ανακτήσαμε τον έλεγχο αυτής της περιοχής, έπειτα από αρκετές μάχες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τζελάλ Σβέκλα σε συνέντευξη Τύπου.

Τρεις μεταξύ των δραστών της επίθεσης σκοτώθηκαν, διευκρίνισε ο υπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης τη σύλληψη δύο ανδρών, τραυματιών, που φορούσαν «στολή», χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία, και άλλων τεσσάρων που πρόσφεραν υποστήριξη στην ομάδα. Οι τελευταίοι συνελήφθησαν έξω από την περίμετρο του μοναστηριού.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε διευκρινίσει ότι τέσσερις πολίτες «συνελήφθησαν έχοντας στην κατοχή τους εργαλεία ραδιοεπικοινωνίας» και ότι κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών.

Κλείσιμο
Οι ένοπλοι είχαν ταμπουρωθεί από το μεσημέρι στο μοναστήρι του Μπάνισκο και ήταν περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ομάδα προσκυνητών από το Νόβι Σαντ της Σερβίας βρισκόταν μέσα στο μοναστήρι όταν αυτοί οι μασκοφόροι άνδρες «εισέβαλαν σε αυτό με θωρακισμένο όχημα και παραβίασαν την πύλη», σύμφωνα με την επισκοπή.

Επικοινωνία Ζοζέπ Μπορέλ με Άλμπιν Κούρτι και Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ είχε επικοινωνία με τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό Άλμπιν Κούρτι «μετά τη σημερινή αποτρόπαια και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση εναντίον αξιωματικών της αστυνομίας του Κοσόβου», αναφέρει ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

Ο κ. Μπορέλ καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τη σημερινή επιθετικότητα. Επίσης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τους συναδέλφους και τους οικείους του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες αστυνομικούς.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος είχε επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κάνοντας έκκληση για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοποίηση 22χρονης στον Βόλο: «Έβγαινε για 10 λεπτά στην αυλή με κάμερα, ο 28χρονος χτύπησε κι εμένα» λέει γειτόνισσα

Κακοκαιρία: Τηλεκπαίδευση από αύριο και για τρεις ημέρες στα σχολεία της Θεσσαλίας - Ποια εξαιρούνται

Μητέρα Στέφανου Κασσελάκη: Είμαι περήφανη για το παιδί μου, εύχομαι να είναι νικητής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης