Κινέζοι ερευνητές ανακάλυψαν νέο βακτήριο που κρύβεται στο βάθος του ωκεανού

Κινέζοι ερευνητές ανακάλυψαν νέο βακτήριο που κρύβεται στο βάθος του ωκεανού

Η ανάλυση του γενετικού υλικού του ιού υποδηλώνει την ύπαρξη μιας οικογένειας ιών στον ωκεανό που δεν ήταν γνωστή στο παρελθόν

protein
Έναν νέο ιό στον βυθό του ωκεανού, στο βαθύτερο μέρος της γης, ανακάλυψαν Κινέζοι ερευνητές. Ο ιός βρέθηκε σε ίζημα πέντε μίλια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στην τάφρο Μαριάνα, το χαμηλότερο σημείο της γης στον Ειρηνικό Ωκεανό και νότια της Ιαπωνίας.

«O ιός είναι βακτηριοφάγος, επομένως επιβιώνει μολύνοντας και αναδιπλασιάζοντας τα βακτήρια. Τα είδη είναι συνήθως ακίνδυνα για τα ανθρώπινα κύτταρα καθώς δεν τα αναγνωρίζουν ως θήραμά τους» δήλωσε ο Min Wang, θαλάσσιος ιολόγος στο Πανεπιστήμιο Ocean της Κίνας στο Qingdao, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, o νέος ιός αναγνωρίζεται ως vB_HmeY_H4907 και η ανάλυσή του δείχνει ότι έχει παρόμοια δομή με τον ξενιστή του. Ο ιός εισβάλλει και αναπαράγεται στο εσωτερικό του ξενιστή και συνήθως δεν σκοτώνει το βακτηριακό κύτταρο.

Τα βακτήρια, τα οποία μολύνονται από τον ιό, βρίσκονται συνήθως σε ιζήματα βαθιά στον ωκεανό και σε υδροθερμικές πηγές ή ανοίγματα στον πυθμένα της θάλασσας που απελευθερώνουν ρεύματα θερμού νερού.

Κλείσιμο
Η ανάλυση του γενετικού υλικού του ιού υποδηλώνει την ύπαρξη μιας οικογένειας ιών στον ωκεανό που δεν ήταν γνωστή στο παρελθόν.

Ειδήσεις σήμερα

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας - Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα έχει καρδιολογικό πρόβλημα και αν συνεχίσει έτσι, έχει τρία χρόνια προσδόκιμο ζωής» λέει ιατροδικαστής

Μητσοτάκης στο CNN για συνάντηση με Ερντογάν: Να αφήσουμε πόρτα ανοιχτή ακόμη κι αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης