Όσκαρ Πιστόριους: Πέθανε ο πατέρας της Ρίβα Στέενκαμπ

Όσκαρ Πιστόριους: Πέθανε ο πατέρας της Ρίβα Στέενκαμπ

Eίχε υποστεί εγκεφαλικό λίγο μετά τη δολοφονία της κόρης του από τον πρώην παραολυμπιονίκη - Το έγκλημα που σόκαρε τον κόσμο

Barry-Steenkamp-
Έφυγε από τη ζωή, μία δεκαετία μετά τη δολοφοία της κόρης του, Ρίβα Στέενκαμπ από τον πρώην παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο πατέρας της, Μπάρι Στέενκαμπ.

Ο 80χρονος πέθανε στον ύπνο του την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος που συστάθηκε στο όνομα της δολοφονημένης κόρης του.

Η κατάσταση της υγείας του Μπάρι Στέενκαμπ ήταν πολύ κακή, καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό λίγο μετά τη δολοφονία της κόρης του. Δεν είχε συγχωρήσει ποτέ τον δολοφόνο της Ρίβα.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε τον ξαφνικό και ήρεμο θάνατο του Μπάρι Στέενκαμπ στον ύπνο του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

It is with heavy hearts that we announce the sudden and peaceful passing of Barry Steenkamp in his sleep, on the early...

Posted by Reeva Rebecca Steenkamp Foundation on Thursday, September 14, 2023


«Ο Μπάρι ήταν ευλογία για πολλούς και θα τον θυμόμαστε με αγάπη και στοργή. Μας παρηγορεί το γεγονός ότι τώρα ξέρουμε ότι είναι με την αγαπημένη του Ρίβα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο Μπάρι Στέενκαμπ, ο οποίος πρόσφατα γιόρτασε τα 40α γενέθλια της κόρης του με μια τούρτα που είχε πάνω της μία ασπρόμαυρη φωτογραφία της Ρίβα, είχε δηλώσει ότι τελευταία του επιθυμία ήταν να του πει ο Πιστόριους «τι ακριβώς είχε γίνει τη νύχτα εκείνη».

Κλείσιμο
pisto23


Ο φόνος συνέβη την νύχτα της παραμονής του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, στο σπίτι του Πιστόριους, όπου έμενε μαζί με τη Ρίβα. Ο πρώην αθλητής υποστήριξε πως νόμισε ότι η κοπέλα του ήταν διαρρήκτης και την πυροβόλησε πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου. Όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, είπε, προσπάθησε να την σώσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο ισχυρισμός του όμως αμφισβητήθηκε από πολλούς, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ηθελημένα την πυροβόλησε μετά από καβγά, κάτι που ενισχύθηκε και από μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι είπαν ότι άκουσαν κραυγές.

πιστολιους1
Οι γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ
Pistorious
Η Ρίβα Στέενκαμπ με τον Όσκαρ Πιστόριους


Αρχικά ο Όσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση και στη συνέχεια σε 13.

Ειδήσεις σήμερα:

«Κλειδώνει» το πλαίσιο της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Χωρίς τους μισούς υπουργούς και πανηγυρικό κλίμα

Φωτογραφία: Η λάσπη από τη Θεσσαλία έφτασε μέχρι τις ακτές της Χαλκιδικής

Βίντεο: Γενέθλια γιόρταζε ο 23χρονος που έγινε τσακωτός να κάνει σεξ σε τουαλέτα αεροπλάνου - Τον αποθέωσαν οι επιβάτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης