Γαλλία: Γυναικολόγος αρνήθηκε να εξετάσει μία τρανς και μπήκε στο στόχαστρο ακτιβιστών

Γαλλία: Γυναικολόγος αρνήθηκε να εξετάσει μία τρανς και μπήκε στο στόχαστρο ακτιβιστών

Διάφορες ενώσεις καταγγέλουν ότι δεν έπραξε το καθήκον του

gynaikologos_2
Στο εδώλιο ενδέχεται να καθίσει ένας Γάλλος γυναικολόγος που αρνήθηκε να εξετάσει μία τρανς, με ακτιβιστές και ενώσεις κατά της ομοφοβίας να τάσσονται εναντίον του με το επιχείρημα ότι δεν δέχτηκε να πράξει το επαγγελματικό του καθήκον του.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», γιατρός από το Pau της νοτιοδυτικής Γαλλίας προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση ακτιβιστικών ενώσεων κατά της ομοφοβίας που αποφάσισαν να τον καταγγείλουν στον Ιατρικό Σύλλογο. Με βάση τις καταγγελίες, το θέμα αναμένεται να λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης. «Στο γυναικολογικό μου κρεβάτι, μέχρι στιγμής, έχω εξετάσει μόνο «πραγματικές γυναίκες».

Αυτή ήταν η απάντηση του Victor Acharian, μαιευτήρα-γυναικολόγου την περασμένη εβδομάδα σε έναν άνδρα και την τρανς σύντροφό του, όταν το ζευγάρι άκουσε ότι από τα χείλη του ότι δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί.

«Δεν έχω καμία ικανότητα να ασχολούμαι με άντρες, ακόμα κι αν έχουν ξυρίσει τα γένια τους κι έρχονται να πουν στη γραμματέα μου ότι έχουν γίνει γυναίκες», έγραψε ως απάντηση στις κακές κριτικές που δέχθηκε το Σαββατοκύριακο από διάφορες ενώσεις κατά της ομοφοβίας.

Κλείσιμο
«Καταγγέλλουμε τα ομοφοβικά και μεροληπτικά σχόλια του γυναικολόγου Victor Acharian στο Pau», ανέβασε την Παρασκευή το σχόλιό της στο X (πρώην Twitter) η ένωση ομοφοβίας «SOS».

«Η φοβία για τους τρανς είναι μια πραγματικότητα με σοβαρές συνέπειες, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας. Επηρεάζει ολόκληρη την επικράτεια», τόνιζε μεταξύ άλλων. Από την πλευρά του, το σωματείο «Stop Homophobia», ετοιμάζεται να προβεί σε καταγγελία, όπως αναφέρει το γαλλικό δημοσίευμα.




Ειδήσεις σήμερα:

Κλειστή για τουλάχιστον άλλες 48 ώρες η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Εξασθενούν οι θυελλώδεις βοριάδες από σήμερα - Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

Ανατιμήσεις λόγω Daniel: 10 ευρώ για ένα κιλό χόρτα και ένα μαρούλι στη Λάρισα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης