Πούτιν: Ήταν λάθος της Σοβιετικής Ένωσης να στείλει άρματα μάχης σε Ουγγαρία και Τσεχοσλοβακία στον Ψυχρό Πόλεμο

Πούτιν: Ήταν λάθος της Σοβιετικής Ένωσης να στείλει άρματα μάχης σε Ουγγαρία και Τσεχοσλοβακία στον Ψυχρό Πόλεμο

Η Ρωσία δεν είχε ποτέ αποικιοκρατικές βλέψεις, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, τη στιγμή που μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία μετά την εισβολή του Φεβρουαρίου του 2022

putin_maketa
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως ήταν λάθος η απόφαση της Σοβιετικής Ένωσης να στείλει άρματα μάχης στην Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για να συντρίψει μαζικές διαμαρτυρίες.

«Ήταν ένα λάθος», δήλωσε ο Πούτιν όταν ερωτήθηκε σχετικά με το γεγονός ότι η Ρωσία θεωρείται αποικιακή δύναμη εξαιτίας της απόφασης της Μόσχας να στείλει άρματα μάχης στη Βουδαπέστη το 1956 και στην Πράγα το 1968.

Η Ουγγρική Εξέγερση του 1956 συνετρίβη από σοβιετικά άρματα μάχης και στρατεύματα. Πολλοί άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στη Βουδαπέστη κατά την επέμβαση αυτή. Η Άνοιξη της Πράγας, το 1968, πήρε τέλος όταν σοβιετικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας.

«Το κυριότερο είναι ότι δεν υπήρξαμε ποτέ και πουθενά αποικιοκράτες, οι συνεργασίες μας οικοδομήθηκαν πάντοτε σε ισότιμη βάση ή με την επιθυμία να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε, και οι χώρες που προσπαθούν να μας ανταγωνιστούν, ακόμη και τώρα, απλώς ασκούν εντελώς διαφορετική πολιτική, Δεν είναι σωστό να κάνεις στην εξωτερική πολιτική κάτι που βλάπτει τα συμφέροντα άλλων λαών» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, τη στιγμή πάντως που εδώ και 1,5 χρόνο μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία, μετά την εισβολή του Φεβρουαρίου του 2022, στη διάρκεια της οποίας η Μόσχα ανακήρυξε «εδάφη της» το Ντονέντσκ, το Λουχάνσκ, τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις.

Ο Πούτιν πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ κάνουν τα ίδια λάθη με τη Σοβιετική Ένωση. Υποστήριξε πως η Ουάσινγκτον «δεν έχει φίλους, μόνο συμφέροντα».


Ειδήσεις σήμερα:

Δεκάδες τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας από το νερό στη Θεσσαλία - «Δεν είναι κατάλληλο ούτε για προσωπική υγιεινή»

Βίντεο: Αναγκαστική προσγείωση στη Σιβηρία για αεροπλάνο της Ural Airlines με 159 επιβάτες

Ποιος υπουργός μπορεί να ακολουθήσει τον Βαρβιτσιώτη; - Ο «χρησμός» για νέα παρέμβαση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης