«Λέβιθα, Σύρνα, Αγαθονήσι και νησιά γύρω από Κρήτη είναι τουρκικά», λέει σύμμαχος του Ερντογάν

«Λέβιθα, Σύρνα, Αγαθονήσι και νησιά γύρω από Κρήτη είναι τουρκικά», λέει σύμμαχος του Ερντογάν

Προκλητικές δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο του τουρκικού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος «Νέα Ευημερία» Ντογάν Αϊντάλ

Χωρις_τιτλο
«Λέβιθα, Σύρνα και Αγαθονήσι τελούν υπό ελληνική κατοχή» δήλωσε προκλητικά ο αντιπρόεδρος του τουρκικού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος «Νέα Ευημερία», Ντογάν Αϊντάλ, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει πως νησιά και νησίδες γύρω από την Κρήτη είναι… τουρκικά.

Μιλώντας στο Sozcu TV για το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. από την Ελλάδα, ο Αϊντάλ επεσήμανε πως η χώρα μας εκμεταλλευόμενη το Δίκαιο της Θάλασσας επιχειρεί να «στενέψει την ΑΟΖ της Τουρκίας», υπενθυμίζοντας την απειλή του casus belli.

Δείτε βίντεο:

Yeniden Refah Partili İsim Hükümete Seslendi! Yunanistan'ın Adalar Planını Anlattı


«Εισέβαλαν και σε δυο νησιά. Στη Λέβιθα και στη Σύρνα. Εκεί μετέφεραν στρατεύματα. Όπως και στο Αγαθονήσι. Εδώ δεν μιλάμε για μικρά νησιά. Είναι τριπλάσια της Πριγκήπου. Αν στα νησιά αυτά στη Λέβιθα και Συρνα επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα, τότε η έξοδος μας στο Αιγαίο θα γίνει δυσκολότερη. Γι' αυτό κι εμείς το 1995 μέσω της Κοινοβουλίου είπαμε casus belli. Δηλαδή για εμάς είναι αιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων εδώ».

O αντιπρόεδρος του κόμματος «Νέα Ευημερία» έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει προκλητικά πως νησιά και νησίδες γύρω από την Κρήτη, ανήκουν στην Τουρκία και πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα μετά από… διαβούλευση. «Εκείνα τα νησιά είναι δικά μας. Τα έξι από αυτά είναι γύρω από την περιοχή της Κρήτης. Κοντά στην Κρήτη. Με το θαλάσσιο Δίκαιο επιχειρούν να στενέψουν την Οικονομική Ζώνη της Τουρκίας. Σε αυτό μπορεί να υπάρξει συμφωνία με διαβούλευση» δήλωσε.

Σύμφωνα με το τουρκικό αφήγημα τα νησιά γύρω από την Κρήτη που επιχειρούν μεθοδικά να «γκριζάρουν» οι γείτονες, είναι τα: Αυγονήσι, Δίας, δύο βραχονησίδες πλησίον του Δία, Πεταλίδι, Παξιμάδι, Διονυσάδες, βραχονησίδα βόρεια Διονυσάδων, Δραγονάδα, Πρασονήσι, Παξιμάδα.

Το κόμμα «Νέα Ευημερία» μπορεί να είναι εξωκοινοβουλευτικό ωστόσο στις πρόσφατες προεδρικές Εκλογές στην Τουρκία, υποστήριξε σθεναρά την επανεκλογή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεκάδες τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας από το νερό στη Θεσσαλία - «Δεν είναι κατάλληλο ούτε για προσωπική υγιεινή»

Βίντεο: Αναγκαστική προσγείωση στη Σιβηρία για αεροπλάνο της Ural Airlines με 159 επιβάτες

Ποιος υπουργός μπορεί να ακολουθήσει τον Βαρβιτσιώτη; - Ο «χρησμός» για νέα παρέμβαση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης