ΗΠΑ: Χώρισε η γκέι εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιερ

ΗΠΑ: Χώρισε η γκέι εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιερ

Ύστερα από δέκα χρόνια σχέσης με την πρώην ανταποκρίτρια του CNN, Σουζάν Μαλβό - Θα έχουν την συνεπιμέλεια της υιοθετημένης κόρης τους

karine-jean-pierre-suzanne-malveaux
Χωριστούς δρόμους αποφάσισαν να πάρουν η Καρίν Ζαν Πιερ, η πρώτη μαύρη και ομοφυλόφιλη εκπρόσωπος Τύπου στον Λευκό Οίκο, και η επί δέκα χρόνια σύντροφός της, πρώην ανταποκρίτρια του CNN, Σουζάν Μαλβό.

Η Καρίν προέβη στην αποκάλυψη που αφορά την προσωπική της ζωή, σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Vogue», γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Η 48χρονη Καρίν έσπευσε να διευκρινίσει ότι, με την πρώην σύντροφό της, θα έχουν την συνεπιμέλεια της κόρης που έχουν υιοθετήσει.

Καρίν και Σουζάν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών το 2012 στην πόλη Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας, όπου η Μαλβό, τότε ανταποκρίτρια του CNN, κάλυπτε την εκδήλωση ενώ η Ζαν Πιερ εργαζόταν για την εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Κλείσιμο
Δύο χρόνια αργότερα αποφάσισαν να μείνουν κάτω από την ίδια στέγη στην Ουάσινγκτον.

Η Μαλβό άφησε τη δουλειά της στο CNN και αφιερώθηκε στην ανατροφή της υιοθετημένης κόρης τους, λίγο μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων της συντρόφου της στον Λευκό Οίκο.

Η ίδια είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία υιοθεσίας όταν έβγαινε ραντεβού με την Καρίν. Το ζευγάρι υιοθέτησε τη μικρή «Soleil» - στα γαλλικά σημαίνει «ήλιος» - τον Μάιο του 2014.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δεν δίστασε να αποκαλύψει στο περιοδικό «Vogue» ότι η μητρότητα δεν ήταν η απόλυτη προτεραιότητά της με βάση τις υποχρεώσεις της.

Η Ζαν Πιερ, που γεννήθηκε στη Μαρτινίκα και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη ως παιδί με την οικογένειά της, είχε περάσει μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας βοηθώντας στην ανατροφή των μικρότερων αδερφών της.



«Νομίζω ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που έφυγα για να συμμετέχω σε προεκλογικές εκστρατείες», υποστήριξε η 48χρονη εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου και πρόσθεσε: «Επειδή με πήρε μακριά από τις ευθύνες του σπιτιού».

Πέρυσι το Οκτώβριο, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, μοιράστηκε την ιστορία της προς τιμήν της Εθνικής Ημέρας «Coming Out».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου, αφιέρωσε λίγα λεπτά για να μοιραστεί τη δική της ιστορία, για το πώς αποκάλυψε δημόσια τη σεξουαλική της ταυτότητα.

«Όπως πολλοί στην LGBTQ+ κοινότητα, το «να αποκαλύψεις αυτό που είσαι» δεν ήταν εύκολο πράγμα», είπε η πρώτη δηλωμένη γκέι εκπρόσωπος Τύπου στον Λευκό Οίκο.

«Η οικογένειά μου ήταν παραδοσιακή και συντηρητική. Το ότι είμαι ομοφυλόφιλη, στην οικογένειά μου δεν ήταν κάτι που ανέφερες δυνατά ή γιόρταζες. Αλλά η οικογένειά μου, όπως πολλές οικογένειες, αποδέχθηκε αυτό που ήμουν. Αυτό που αγαπούσα δεν άλλαξε το ποια ήμουν ως άτομο. Δεν άλλαξε τα πράγματα που μου άρεσαν να κάνω και δεν άλλαξε τους στόχους που είχα για τη ζωή μου», είπε.

Ως πρόσωπο της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν έχει ένα ισχυρό βήμα για τη διάδοση σημαντικών μηνυμάτων στον κόσμο και το μήνυμά της ήταν μία απόδειξη στους Αμερικανούς ενός ζωντανού παραδείγματος επιτυχημένου ατόμου της LGBTQ+ κοινότητας.

Η 48χρονη, η πρώτη μαύρη και ομοφυλόφιλη εκπρόσωπος Τύπου στον Λευκό Οίκο, είχε δεχθεί επικριτικά σχόλια από πολλούς - όχι μόνο από τους Ρεπουμπλικάνους αλλά και τους Ρώσους- ότι δεν είναι κατάλληλη για να διαδεχτεί την ομογενή Τζεν Ψάκι.

Οι παρουσιαστές της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης είχαν χρησιμοποιήσει πλάνα από την παρθενική της εμφάνιση στον Λευκό Οίκο και άρχισαν τα κακοήθη-κυρίως όμως- ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της.

Ο Εβγένι Ποπόβ, μέγα υποστηρικτής του Ρώσου προέδρου, άρχισε να λέει στο πάνελ της εκπομπής:

«Αυτό το κορίτσι θα τα καταφέρει έναν ή δύο μήνες, και μετά θα αντικατασταθεί. Θα την αντικαταστήσουν μ' ένα λευκό, ετεροφυλόφιλο αρσενικό».

«Είμαι σίγουρη ότι με μισεί ο Ντόναλντ Τραμπ: είμαι γυναίκα, μαύρη, ομοφυλόφιλη και μαμά», είχε δηλώσει το 2016 η τότε εκπρόσωπος της εθνικής οργάνωσης «MoveOn», Καρίν Ζαν Πιερ.

Η Καρίν διαδέχθηκε την ελληνικής καταγωγής, Τζεν Ψάκι ως εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου κατακτώντας τον τίτλο της πρώτης μαύρης και δηλωμένης ομοφυλόφιλης στο αξίωμα αυτό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είχε ανακοινώσει ότι την επέλεξε για εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου καθώς έχει όλα τα προσόντα για τη θέση.

«Η Καρίν φέρνει όχι μόνο την εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητα που χρειάζονται για αυτήν τη δύσκολη δουλειά, αλλά θα συνεχίσει να ηγείται της επικοινωνίας για το έργο της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Στις 13 Μαίου του 2022, η Καρίν Ζαν Πιερ ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά της μετά την αποχώρησή της ομογενής καταγωγής Τζεν Ψάκι, η οποία εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό του αμερικανικού δικτύου «MSNBC».

Η Καρίν απέκτησε πολιτική εμπειρία στο επιτελείο του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και υπήρξε συνεργάτιδα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις κατά την προεκλογική περίοδο του 2020.

Γεννήθηκε στο Φορτ ντε Φρανς της Μαρτινίκα και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την οικογένειά της σε ηλικία πέντε ετών, όπως αναφέρει το περιοδικό «Forbes».

Μεγάλωσε στο Κουίνς Βίλατζ της Νέας Υόρκης και είναι η μεγαλύτερη από τα τρία αδέρφια της. Η μητέρα της εργαζόταν και ο πατέρας της ήταν οδηγός ταξί.

Είναι απόφοιτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης κι έλαβε το μεταπτυχιακό της από το τμήμα Διεθνών και Δημόσιων Υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια.

Εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν το 2020 και είχε προηγουμένως απασχοληθεί στον Λευκό Οίκο κατά τη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα. Έχει διατελέσει επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της οργάνωσης «MoveOn.org».

Στόχος της Καρίν Ζαν Πιερ, όπως λέει, είναι «να αλλάξει τα πράγματα, να κάνει τη διαφορά στον κόσμο».
Αρχικά, ήθελε να γίνει γιατρός.

«Πολλοί γονείς και οικογένειες μεταναστών πιστεύουν ότι αυτό είναι που σε κάνει επιτυχημένο, αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Τότε όμως κατάλαβα ότι η Ιατρική δεν ήταν για μένα. Και όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, βρέθηκα ανάμεσα σε υπέροχους ανθρώπους, εξαιρετικούς μέντορες, που μου έλεγαν «αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά, γιατί δεν κάνεις πολιτική; Συνειδητοποίησα ότι αυτό ήθελα να κάνω. Γι' αυτό τώρα λέω πάντα στους ανθρώπους: «Ακολούθησε το πάθος σου, μην ακούς αυτούς που προσπαθούν να αποφασίσουν για σένα! Κάνε αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο».

Ειδήσεις σήμερα:

Θλιβερός αριθμός: Περισσότερες από 500 οι αυτοκτονίες κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Άντρας επιτέθηκε και τραυμάτισε τη σύντροφό του με αιχμηρό αντικείμενο στα Πατήσια


Στη Λάρισα ο Μητσοτάκης - Πέταξε πάνω από πληγείσες περιοχές, μίλησε με πλημμυροπαθείς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης