Ιαπωνία: «Τώρα νομίζω ότι το παράκανα» δήλωσε ο εμπρηστής στούντιο animation που σκότωσε 36 ανθρώπους

Ιαπωνία: «Τώρα νομίζω ότι το παράκανα» δήλωσε ο εμπρηστής στούντιο animation που σκότωσε 36 ανθρώπους

Ο 45χρονος Σίνζι Αόμπα παραδέχτηκε την πράξη του αλλά δήλωσε αθώος λόγω ψυχιατρικών προβλήματων που αντιμετωπίζει - Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη το 2019

kyoto_animation
Ο άνδρας που κατηγορείται ότι το 2019 έβαλε φωτιά σε στούντιο animation στην Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 36 άνθρωποι, παραδέχθηκε την πράξη του σήμερα, πρώτη ημέρα της δίκης του, αλλά οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι ο πελάτης τους είναι αθώος επικαλούμενοι τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο 45χρονος Σίνζι Αόμπα συνελήφθη μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο στούντιο αυτό στο Κιότο, από την οποία τραυματίστηκαν άλλοι 32 άνθρωποι. Εναντίον του έχουν απαγγελθεί, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Εγώ το έκανα», δήλωσε ο Αόμπα ενώπιον του δικαστηρίου του Κιότο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji. «Δεν πίστευα ότι θα πεθάνουν τόσοι άνθρωποι και τώρα νομίζω ότι το παράκανα», πρόσθεσε.

Ο Αόμπα εμφανίστηκε στο δικαστήριο σε αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς τραυματίστηκε και ο ίδιος σοβαρά από την πυρκαγιά. Περισσότερο από το 90% του σώματός του είχε υποστεί εγκαύματα και πέρασε πολλές εβδομάδες σε κώμα, ενώ ανέκτησε τη χρήση των φωνητικών του χορδών έπειτα από χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με τον Τακαχίρο Ουέντα, έναν από τους γιατρούς που τον είχε αναλάβει, ο Αόμπα χρειάστηκε να υποβληθεί συνολικά σε 12 εγχειρήσεις. «Θέλω να εξηγήσει τα πάντα στο δικαστήριο και να εκφράσει την ειλικρινή του μεταμέλεια και να ζητήσει συγνώμη» από τα θύματα και τις οικογένειές τους, σημείωσε ο Ουέντα την Κυριακή.

Τον Δεκέμβριο του 2020, αφού κρίθηκε «ικανός προς καταλογισμό», απαγγέλθηκαν εναντίον του Αόμπα κατηγορίες. Όμως σήμερα οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι ο πελάτης τους είναι αθώος, επικαλούμενοι τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το κίνητρο του Αόμπα παραμένει ασαφές, καθώς δεν είχε καμία σχέση με το στούντιο Kyoto Animation (KyoAni), αν και υπάρχουν αναφορές ότι το είχε κατηγορήσει ότι του έκλεψε μία ιδέα για σενάριο.

Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, εισέβαλε στο κτίριο του στούντιο και αφού έριξε βενζίνη έβαλε φωτιά, φωνάζοντας: «Θα πεθάνετε».

Πυροσβέστες είχαν δηλώσει τότε στον Τύπο ότι το περιστατικό ήταν «πρωτοφανές» και ότι δυσκολεύτηκαν «εξαιρετικά» να σώσουν τους εργαζόμενους στο στούντιο και να κατασβέσουν την φωτιά.

Κλείσιμο
Το περιστατικό είχε προκαλέσει σοκ τόσο στην Ιαπωνία όσο και το εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινή κάθειρξης σε Αγγλίδες για τον «σαδιστικό βασανισμό» παπαγάλου μέχρι θανάτου

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για την Αττική - Έρχονται έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι

Ανοίγουν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια στις 11 Σεπτεμβρίου - Τι προβλέπεται για την πρώτη μέρα έναρξης και τις απουσίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης