Hooters: Μήνυση κατά της αλυσίδας εστιατορίων για διακρίσεις απέναντι σε μαύρες σερβιτόρες

Hooters: Μήνυση κατά της αλυσίδας εστιατορίων για διακρίσεις απέναντι σε μαύρες σερβιτόρες

Η διάσημη αλυσίδα «breastaurant» έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν μηνύσεις για διακρίσεις

hooters
Ακόμα μια μήνυση κατατέθηκε εις βάρος της αλυσίδας εστιατορίων Hooters στις ΗΠΑ, που κατηγορείται αυτή τη φορά ότι έκανε διακρίσεις εις βάρος υπαλλήλων της με μαύρο ή σκουρόχρωμο δέρμα.

Στη μήνυσή τους, πέντε Αφροαμερικανίδες που εργάζονταν σε υποκατάστημα της αλυσίδας της Λουιζιάνα και απολύθηκαν από την επιχείρηση στην αρχή της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020, ισχυρίζονται ότι τρεις μήνες μετά είχαν επαναπροσληφθεί από τη διεύθυνση 26 άτομα, τα οποία ήταν όλα λευκά.

Η διάσημη αλυσίδα «breastaurant» (παρατσούκλι που έχει δοθεί λόγω της στολής των σερβιτόρων που αναδεικνύει το ντεκολτέ) έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν μηνύσεις για διακρίσεις με βάση το φύλο ή το χρώμα του δέρματος αλλά και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Οι απολυμένες υπάλληλοι αναφέρουν στη μήνυσή τους ότι, μόλις αντιλήφθηκαν ότι στο εστιατόριο επέστρεφαν ή προσλαμβάνονταν πλέον μόνο λευκές σερβιτόρες και barwomen, κάλεσαν στη γραμμή παραπόνων της αλυσίδας για να διαμαρτυρηθούν, χωρίς όμως να δουν αποτέλεσμα.

Κλείσιμο
Επίσης υποστηρίζουν ότι, ακόμα και όταν εργάζονταν στο εστιατόριο της Λουιζιάνα, δέχονταν συχνά υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια που είχαν να κάνουν με το χρώμα του δέρματός τους. Όσα κορίτσια με σκούρο ή μαύρο δέρμα εργάζονταν στην επιχείρηση αντιμετώπιζαν εχθρότητα, σε αντίθεση με λευκές υπαλλήλους που απολάμβαναν ευνοϊκή μεταχείριση και έπαιρναν τις καλύτερες βάρδιες, αναφέρεται επιπλέον στη μήνυση.



Ειδήσεις σήμερα:

Η «γκάφα» της Ράνιας Τζίμα στο δελτίο ειδήσεων - Έβγαλε τσιγάρο νομίζοντας ότι δεν είναι στον αέρα

Από αύριο έρχεται το «Καλάθι των Μαθητών» - Ποια είδη περιλαμβάνει


Ελ Νίνιο: Απειλεί με νέες ανατιμήσεις στις παγκόσμιες αγορές τροφίμων, γράφουν οι Financial Times
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης