Συναγερμός στις ΗΠΑ: Διακινητής που πέρασε μετανάστες από το Μεξικό έχει σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Διακινητής που πέρασε μετανάστες από το Μεξικό έχει σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Ερευνάται το παρελθόν του διακινητή και των μεταναστών

mexico_usa_migrants
Συναγερμός έχει σημάνει στην αμερικανική κυβέρνηση και τις μυστικές υπηρεσίες αφότου διακινητής, που διατηρεί στενές σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, βοήθησε μετανάστες να περάσουν στις ΗΠΑ από το Μεξικό. Η είδηση έχει κάνει τον γύρο των ειδησεογραφικών δικτύων, ενώ η τρομοκρατική οργάνωση έχει απωλέσει σημαντικό μέρος από τη δύναμή της. 

Το FBI, ωστόσο, διεξάγει εκτεταμένη έρευνα που αφορά σε δεκάδες πολίτες του Ουζμπεκιστάν που πέρασαν τα αμερικανικά σύνορα ενώ αναζητουσαν άσυλο νωρίτερα αυτήν τη χρονιά. Τη διαδρομή των μεταναστών διεκόλυνε διακινητής που σχετίζεται με την οργάνωση ISIS, υποστηρίζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ακόμη, όμως, δεν έχει διευκρινιστεί τι είδους σχέσεις έχει ο διακινητής με την τρομοκρατική οργάνωση, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ διερευνάται το παρελθόν των μεταναστών που μπήκαν στις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα, δε, με δύο Αμερικανούς αξωματούχους αριθμός μεταναστών αντιμετωπίζεται ως εγκληματική απειλή. 

Σημειώνεται ότι από την αρχή της χρονιάς, σειρά  πολιτών από το Ουζμπεκιστάν, ανάμεσά τους και ένας άνδρας με σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, έχουν περάσει στις ΗΠΑ. 

Ήδη πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών έχουν αρχίσει τις έρευνες για το παρελθόν των μεταναστών. Οι αρμόδιοι συνεργάζονται, την ίδια στιγμή, με τις τουρκικές αρχές που συνέλαβαν τον διακινητή και άλλα μέλη του κυκλώματος. 

Πιστεύευεται ότι ο διακινητής δεν είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά ότι δρα πιο ανεξάρτητα, υπογράφοντας συμφωνίες με την οργάνωση.  

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο θέμα, το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν διαμηνύει ότι η διεξαγωγή έρευνας αποδεικνύει πως το σύστημα λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Λίγο πριν το αεροπορικό δυστύχημα χαμογελούσε και έβγαζε selfies στην Αφρική

Έβρος: «Ήθελα να τους βοηθήσω γιατί είχαν εγκαύματα» λέει τώρα ο άνδρας που «συνέλαβε» τέσσερις μετανάστες

Νέες ταυτότητες: Το δίχως... λέξεις τρεντ που έχει σαρώσει το twitter

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης