Amazon: Προειδοποίηση του CEO για τους υπαλλήλους που δεν δουλεύουν από το γραφείο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα

Amazon: Προειδοποίηση του CEO για τους υπαλλήλους που δεν δουλεύουν από το γραφείο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα

Σχεδόν 30.000 εργαζόμενοι υπέγραψαν διαμαρτυρία κατά της υποχρεωτικής επιστροφής στο γραφείο τον περασμένο Μάιο

amazon
Οι υπάλληλοι της Amazon που δεν είναι διατεθειμένοι να εργάζονται από τα γραφεία τουλάχιστον 3 μέρες την εβδομάδα μάλλον θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού δουλειά, προειδοποίησε ο CEO της εταιρείας, Άντι Τζάσι σε ένα πρόσφατο meeting, σύμφωνα με την Guardian.

O Τζάσι εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι αρκετοί υπάλληλοι δεν συμμορφώνονται με την επίσημη πολιτική της εταιρείας που απαιτεί πλέον από το προσωπικό της να προσέρχεται στο γραφείο για δουλειά τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. «Αν δεν μπορείτε να δεσμευτείτε παρά τις διαφωνίες σας... μάλλον δεν έχετε μέλλον στην Amazon, γιατί πλέον δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε ο CEO του παγκόσμιου κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Amazon ζήτησε από τους υπαλλήλους της να ξεκινήσουν να εργάζονται τουλάχιστον τρεις μέρες από το γραφείο, ξεκινώντας από τον Μάιο. Παλαιότερες πολιτικές της εταιρείας έδιναν την επιλογή σε τμήματα εργαζομένων να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα συνέχιζαν ή όχι την εργασία εξ αποστάσεως. Στη σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο blog της εταιρείας, ο Τζάσι τόνιζε ότι «είναι καλύτερο για την εργασιακή κουλτούρα της Amazon και πιο εύκολο να διδασκόμαστε ο ένας από τον άλλον και να συνεργαζόμαστε πιο αποτελεσματικά αν είμαστε όλοι στο γραφείο».

Σχεδόν 30.000 υπάλληλοι της εταιρείας υπέγραψαν μια επιστολή διαμαρτυρίας ενάντια στην οδηγία επιστροφής στο γραφείο, επισημαίνοντας ότι «υπονομεύει» το μέλλον που ονειρεύονται για την εταιρεία, το οποίο είναι ανοικτό στη διαφορετικότητα και προωθεί την προσβασιμότητα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, τις περασμένες εβδομάδες υπάλληλοι της Amazon κατήγγειλαν ότι ξεκίνησαν να καταγράφονται οι ημερομηνίες προσέλευσής τους στο γραφείο και να επιβάλλονται ποινές εάν ήταν λιγότερες απ' όσες απαιτείται.


Ειδήσεις σήμερα:

Η «γκάφα» της Ράνιας Τζίμα στο δελτίο ειδήσεων - Έβγαλε τσιγάρο νομίζοντας ότι δεν είναι στον αέρα

Από αύριο έρχεται το «Καλάθι των Μαθητών» - Ποια είδη περιλαμβάνει


Ελ Νίνιο: Απειλεί με νέες ανατιμήσεις στις παγκόσμιες αγορές τροφίμων, γράφουν οι Financial Times
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης