Το καθεστώς μόνιμου κατοίκου στη Νέα Ζηλανδία θα είναι προσβάσιμο στους ανθρώπους που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι οποίοι έχουν λάβει ειδική προσωρινή θεώρηση εισόδου (βίζα) πριν από τις 15 Μαρτίου του ερχόμενου έτους, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Άντριου Λιτλ.
New Zealand will offer residency to Ukraine war refugees who arrived under a special visa unveiled last year https://t.co/bNYx0IPWrU
«Πολλοί από αυτούς που αναζητούν εδώ στη Νέα Ζηλανδία την ασφάλεια δεν θα φανταζόντουσαν ποτέ να παραμείνουν εδώ μακροπρόθεσμα, όμως καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, έχουμε την ανθρωπιστική υποχρέωση να τους προσφέρουμε σιγουριά», πρόσθεσε.
«Απλοποιούμε στο μέγιστο τη διαδικασία υποβολής αίτησης για το πρόγραμμα διαμονής», διευκρίνισε.
Οι υποψήφιοι δεν θα χρειάζεται πλέον να δίνουν εξετάσεις για τη γλώσσα, να διαθέτουν κατάλληλους πόρους, ούτε να χρησιμοποιούν κάποια χορηγία.
Πάνω από 1.500 ειδικές βίζες για την Ουκρανία χορηγήθηκαν από τότε που δημιουργήθηκε αυτή η ειδική κατηγορία το 2022 στο πλαίσιο των προσπαθειών που κατέβαλε η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.