Για ένα ευρώ πούλησε η Heineken το παράρτημά της στη Ρωσία

Για ένα ευρώ πούλησε η Heineken το παράρτημά της στη Ρωσία

Η εταιρεία θα έχει ζημιά περίπου 300 εκατ, ευρώ από αυτό το συμβολικό τίμημα για την πώληση – Ρωσική εταιρεία αναλαμβάνει 1.800 εργαζόμενους

heineken
Πέρασαν 18 μήνες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και μόλις τώρα η Heineken κατάφερε να πουλήσει το παράρτημά της στη Ρωσία στη συμβολική τιμή του ενός ευρώ.

Η ολλανδική ζυθοποιία δήλωσε ότι θα υποστεί ζημία 300 εκατ. ευρώ από το τμήμα, το οποίο μεταβιβάζεται στη ρωσική Arnest, η οποία κατασκευάζει κουτιά για αεροζόλ.

Η Arnest, όπως αναφέρει το BBC, θα αγοράσει επτά ζυθοποιίες και θα αναλάβει 1.800 εργαζομένους με εγγυήσεις για την απασχόλησή τους για τα επόμενα τρία χρόνια. Η παραγωγή της μάρκας μπύρας Amstel θα καταργηθεί σταδιακά τους επόμενους έξι μήνες.

Πολλές δυτικές επιχειρήσεις εγκατέλειψαν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία όταν η χώρα εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατέσχεσε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που ανήκαν στην Carlsberg και στη γαλλική εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού Danone. Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του franchise της Domino's Pizza θα κλείσει τα καταστήματά του στη Ρωσία και θα θέσει την επιχείρηση σε πτώχευση.



Ειδήσεις σήμερα

Πληροφορίες για την Περιφέρεια Αττικής: Οι πρώτες υποψηφιότητες του Νίκου Χαρδαλιά

Η αποθεωτική υποδοχή του Τεντόγλου στο ξενοδοχείο και η μπύρα με την Ντρισμπιώτη - Δείτε βίντεο

Μυστήριο με τις «επισκευές» που ανέφερε η αεροσυνοδός του Πριγκόζιν - Υπήρξε παραβίαση ασφαλείας στο Embraer;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης