Βέλγιο: Ανησυχία για τους «ψευτο-οδοντιάτρους» με πτυχίο από τη Ρουμανία

Βέλγιο: Ανησυχία για τους «ψευτο-οδοντιάτρους» με πτυχίο από τη Ρουμανία

Η φλαμανδική επαγγελματική ένωση οδοντιάτρων αναφέρει ότι ιδιωτικές σχολές στη Ρουμανία δίνουν το δίπλωμα έναντι πληρωμής – Σε πολλές περιπτώσεις οι οδοντίατροι με ρουμανικό πτυχίο δεν έχουν ουσιαστικά καμία γνώση οδοντιατρικής

dentist
Προβληματισμό προκαλεί στο Βέλγιο η αύξηση περιπτώσεων οδοντιάτρων με πλαστά πτυχία από τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «De Standaard», τα τελευταία πέντε χρόνια εντοπίστηκαν πολλές περιπτώσεις που συνδέονται με ξένους οδοντιάτρους.

Η φλαμανδική επαγγελματική ένωση οδοντιάτρων σημειώνει ότι το πρόβλημα προέρχεται κυρίως από ιδιωτικές σχολές στη Ρουμανία, στις οποίες το δίπλωμα αποκτάται απλώς έναντι πληρωμής. Σε πολλές περιπτώσεις, υποστηρίζει η ένωση, οι οδοντίατροι με πτυχίο Ρουμανίας δεν έχουν ουσιαστικά καμία γνώση οδοντιατρικής.

«Όταν έρχονται ενώπιον της επιτροπής αναγνώρισης, δεν μπορούν να απαντήσουν στις πιο απλές ερωτήσεις», σημειώνει ο Φρανκ Χερεμπούτ, πρόεδρος της φλαμανδικής επαγγελματικής ένωσης οδοντιάτρων. Παράλληλα, ο Φρανκ Χερεμπούτ μιλά για μεγάλο αριθμό ατόμων από τη Βόρεια Αφρική που έχουν ρουμανικό δίπλωμα. «Γνωρίζουμε ιδιωτικές σχολές στη Ρουμανία από τις οποίες είναι δυνατόν κάποιος να αποφοιτήσει με αμοιβή», αναφέρει.

Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 27 περιπτώσεις «σκόπιμης απάτης»

Κλείσιμο
Έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Ασφάλισης Ασθενείας και Αναπηρίας (Het Rijksinstituut voor Ziekte-en Invaliditeitsverzekering) λεδεθηε ότι τουλάχιστον 27 περιπτώσεις «σκόπιμης απάτης» έχουν εντοπιστεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Το RIZIV αναφέρει παράλληλα ότι «δεν διερευνώνται όλες οι περιπτώσεις με ενδείξεις απάτης».

Για «ανησυχητικό σημάδι» έκανε λόγο η Φλαμανδή υπουργός Υγείας Χίλντε Κρέβιτς. Το γραφείο του ομοσπονδιακού υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε επικοινώνησε με τις ρουμανικές αρχές για να εξετάσει πώς ελέγχουν την ποιότητα των διπλωμάτων των οδοντιάτρων.

«Οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές. Εξετάζονται λύσεις για να διασφαλιστεί η ποιότητα και η αυθεντικότητα των πτυχίων οδοντιατρικής», δήλωσε ο υπουργός.




Ειδήσεις σήμερα:

Έφτασε στην Αθήνα ο Μόντι - Θερμή υποδοχή από τους συμπατριώτες του

Φοροδιαφυγή: Νέα εφαρμογή «appodixi» με αμοιβή (αυτή τη φορά) για όσους βγάζουν «λαβράκια»

Τραμπ: Χαμός μετά την επιστροφή του στο «X» με τη φωτογραφία σύλληψης - «Next level» λέει ο Μασκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης