Πριγκόζιν: Οι μάχες στην Αφρική λίγο πριν την συντριβή - Οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας τον είχαν εντοπίσει στο Μάλι

Πριγκόζιν: Οι μάχες στην Αφρική λίγο πριν την συντριβή - Οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας τον είχαν εντοπίσει στο Μάλι

Η μυστηριώδης διαδρομή του αεροπλάνου και τα σημάδια από σφαίρες - Ο επικεφαλής της Wagner έλεγε ότι προσπαθεί να κάνει «τη Ρωσία ακόμα μεγαλύτερη σε όλες τις ηπείρους και την Αφρική πιο ελεύθερη»

prigozin_xr
Από τη στιγμή που τελείωσε -με την παρέμβαση του Λευκορώσου προέδρου Λουκασένκο- το πραξικόπημα της Wagner, το πρόσωπο που έψαχνε όλος ο πλανήτης, ήταν ο αρχηγός της, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Στο flightradar, η πιο δημοφιλής αναζήτηση, ήταν αυτή των δρομολογίων του ιδιωτικού του τζετ, το οποίο έμελλε να είναι και το μοιραίο, ενώ Ρώσοι Youtubers και αναλυτές σε κανάλια του Telegram, μετέδιδαν πληροφορίες για το πού βρισκόταν ο Πριγκόζιν.

Με τις φήμες για την τύχη του να οργιάζουν και σωσίες του να εμφανίζονται αντ’ αυτού (ο Πριγκόζιν είχε ένα κομμένο δάχτυλο από το οποίο τον ξεχώριζαν οι εμπειρότεροι) η τελευταία του εμφάνιση φαίνεται πως ήταν στην Αφρική. Εκεί είναι γυρισμένο και το τελευταίο βίντεο που δημοσιεύθηκε σε κανάλια της Wagner στο Telegram στο οποίο ο Πριγκόζιν εμφανίζεται να έχει κάνει… back to business.

Φορώντας στολή παραλλαγής και κρατώντας ένα πολεμικό τυφέκιο στα χέρια του, ο (κατά τα φαινόμενα) 62χρονος επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας, δηλώνει ότι είναι στην Αφρική «όπου οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 50 βαθμούς Κελσίου», λέει ότι η Wagner διενεργεί εκεί «αναγνωριστικές επιχειρήσεις» και ότι προσπαθεί να κάνει «τη Ρωσία ακόμα μεγαλύτερη σε όλες τις ηπείρους και την Αφρική πιο ελεύθερη».
Κλείσιμο


Ο Πριγκόζιν φαίνεται να λέει στο βίντεο ότι η Wagner στρατολογεί νέα μέλη και «εκπληρώνει αποστολές».

Επιστροφή στο αεροσκάφος του Πριγκόζιν. Η «παρακολούθηση» του τζετ που είναι «χρεωμένο» στη Wagner έδειχνε ότι ο Ρώσος βρισκόταν στην πρωτεύουσα του Μαλί, Μπαμάκο. Και σε αυτό το συμπέρασμα, οδηγούσαν, εκτός από το βίντεο και οι φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Η αλήθεια είναι ότι με τις εντάσεις στη “Μαύρη Ήπειρο” να βρίσκονται σε μια κορύφωση, οι αναφορές ότι άνδρες της Wagner πολεμούν σε διάφορα μέτωπα της Αφρικής (έχει κατηγορηθεί για σφαγές τα τελευταία χρόνια στο Μαλί, στο Σαχέλ και την κεντρική Αφρική) ήταν πολλές. Άλλωστε και ο Πούτιν είχε διαβεβαιώσει τους συμμάχους του, ακόμα και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά το οποίο είχε αποκαλέσει «προδότη» τον Πριγκόζιν (υποσχόμενος σκληρή τιμωρία) ότι η Wagner θα συνεχίσει να δρα σε όλη την ήπειρο.

Όλο αυτό, βόλευε και τον Πριγκόζιν, ο οποίος ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, “πλάσαρε” ένα προφίλ του “υποστηρικτή των πολλών, των χαμηλότερων τάξεων, των αδυνάμων”...

Πηγή της Wagner επιβεβαιώνει τον θάνατο αλλά κατηγορεί τη Μόσχα πως έριξε το τζετ

«Ο επικεφαλής της Ομάδας Βάγκνερ, ήρωας της Ρωσίας, ένας αληθινός πατριώτης, ο Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν, σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών προδοτών στη Ρωσία», αναφέρει ανάρτηση του «Grey Zone», λογαριασμού στην πλατφόρμα Telegram ο οποίος πρόσκειται στη Wagner και δημοσίευε κατά καιρούς βιντεοσκοπημένα μηνύματα του αρχηγού της εταιρίας μισθοφόρων.

«Ακόμη και στην κόλαση θα είναι ο καλύτερος! Ζήτω η Ρωσία!», καταλήγει η σχετική ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφία του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος φέρεται να ήταν μεταξύ των 10 επιβαινόντων σε αεροσκάφος που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στην περιφέρεια Τβερ, βόρεια της Μόσχας.




Χάρτης: Η διαδρομή πτήσης του αεροπλάνου που πιστεύεται ότι μετέφερε τον Prigozhin

XARTIS-PRIGHOZIN-1


Το αεροσκάφος Embraer συνετρίβη στην περιοχή Τβερ ενώ πετούσε μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης. Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται ότι έδειχνε το μικρό αεροσκάφος να ακολουθεί ένα σύννεφο καπνού πριν προσκρούσει στο έδαφος και ξεσπάσει στις φλόγες.


Τα αίτια της συντριβής δεν ήταν άμεσα σαφή, αλλά η μακροχρόνια διαμάχη του Πριγκόζιν με τον ρωσικό στρατό και η ένοπλη εξέγερση της οποίας ηγήθηκε τον Ιούνιο θα έδιναν άφθονο κίνητρο στο ρωσικό κράτος για εκδίκηση, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian.

telegram-12


Τα κανάλια ενημέρωσης που συνδέονται με τη Wagner ανέφεραν γρήγορα ότι ένας ρωσικός πύραυλος αεράμυνας κατέρριψε το αεροπλάνο.


Δείτε βίντεο, το ιδιωτικό τζετ αμέσως μετά τη συντριβή:

Το αεροσκάφος φέρεται να είχε τον αριθμό ουράς RA-02795. Το αεροπλάνο τελεί υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2019 λόγω της σύνδεσής του με τον Πριγκόζιν.

Δείτε φωτογραφίες: Σημάδια από «σφαίρες» στο ιδιωτικό τζετ



Ο επικεφαλής της Wagner φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει το αεροπλάνο, μεταξύ άλλων και λίγο μετά την αποτυχημένη ανταρσία του, όταν το αεροπλάνο αναχώρησε από την Αγία Πετρούπολη για τη Λευκορωσία το πρωί της 27ης Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δυστύχημα σημειώθηκε στην συμπλήρωσε ακριβώς δύο μηνών από την ανταρσία κατά του ρωσικού στρατού.

Πλάνα που πιστοποιήθηκαν από το BBC δείχνουν τη στιγμή που ένα αεροπλάνο τυλίγεται στις φλόγες μετά την πτώση του από τον ουρανό στο Κουζενκίνο της Ρωσίας. Ακολουθούν μερικές εικόνες από το εν λόγω βίντεο, που δείχνουν την κάθοδο του αεροπλάνου:

ptosi-1
ptosi-2




Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Πάρνηθα: Εθελοντές σώζουν ζώα που έχουν εγκλωβιστεί στη φωτιά στο Μενίδι - Δείτε φωτογραφίες

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Με... άγχος προκρίθηκε στην τελικό του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου

Χίος: Ιπτάμενα φαναράκια – αερόστατα σε γάμο, την ώρα που καίγεται η Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης