Πριγκόζιν: «Δουλεύουμε όπως μας αρέσει, με αληθινούς ήρωες και συνεχίζουμε» το τελευταίο μήνυμα

Πριγκόζιν: «Δουλεύουμε όπως μας αρέσει, με αληθινούς ήρωες και συνεχίζουμε» το τελευταίο μήνυμα

Είχε αναρτήσει βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα ο αρχηγός της Wagner - Ήταν το πρώτο μετά την ανταρσία κατά του Πούτιν τον Ιούνιο και το τελευταίο προτού σκοτωθεί

prighozin1
«Δουλεύουμε. Θερμοκρασία 50 βαθμοί και όπως μας αρέσει»... Τα τελευταία λόγια του αρχηγού της Wagner από την Αφρική, όπου βρισκόταν μετά την ανταρσία κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, προτού ανακοινωθεί ότι εντοπίστηκε νεκρός σε πτώση ιδιωτικού τζετ. 

Περίπου δύο μήνες μετά την 24ωρη ανταρσία του εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας και ένα 48ωρο προτού σκοτωθεί, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν προχώρησε σε δημόσιο μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα.

Στο βίντεο, διάρκειας κάπου 40 δευτερολέπτων, ο Πριγκόζιν εικονιζόταν με ρούχα παραλλαγής και τουφέκι εφόδου στα χέρια. Τραβήχτηκε σε κάποια χώρα της Αφρικής, σύμφωνα με το κανάλι Grey Zone στην πλατφόρμα Telegram.

Κλείσιμο


«Δουλεύουμε. Θερμοκρασία 50 βαθμοί και. Όπως μας αρέσει», δήλωνε. «Ο όμιλος Βάγκνερ επιδίδεται σε αναγνώριση και έρευνα. Κάνει τη Ρωσία ακόμη μεγαλύτερη σε όλες τις ηπείρους. Και την Αφρική ακόμα πιο ελεύθερη. Δικαιοσύνη και ευτυχία για τους αφρικανικούς λαούς. Εφιάλτης για το ΙΚ, την Αλ Κάιντα και άλλους γκάγκστερ. Προσλαμβάνουμε αληθινούς ήρωες και συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε τα καθήκοντα που μας ανατέθηκαν και υποσχεθήκαμε πως θα εκτελούσαμε», έλεγε ακόμη.

Στα τέλη Ιουνίου, ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε πως θα έκανε πορεία ως τη Μόσχα για να απαιτήσει να «λογοδοτήσει» η ρωσική στρατιωτική ηγεσία για αυτή που χαρακτήρισε ανικανότητα και αναποτελεσματικότητά της. Η εξέγερση των μισθοφόρων τερματίστηκε κάπου 24 ώρες αργότερα, έπειτα από διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Μινσκ.

Το Κρεμλίνο φέρεται να υποσχέθηκε στον επικεφαλής της Βάγκνερ ασυλία, με έναν από τους όρους της αμνήστευσης να είναι πως επρόκειτο να μετεγκατασταθεί στη γειτονική Λευκορωσία. Μολαταύτα, αντ’ αυτού ο Πριγκόζιν επανεμφανίστηκε στο περιθώριο της συνόδου Ρωσίας/Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη στα τέλη Ιουλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Πάρνηθα: Εθελοντές σώζουν ζώα που έχουν εγκλωβιστεί στη φωτιά στο Μενίδι - Δείτε φωτογραφίες

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Με... άγχος προκρίθηκε στην τελικό του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου

Χίος: Ιπτάμενα φαναράκια – αερόστατα σε γάμο, την ώρα που καίγεται η Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης