Ιράν: Μεσίτης πούλησε σπίτι σε... σκύλο - Υπέγραψε το συμβόλαιο με την πατούσα του - Δείτε βίντεο

Ιράν: Μεσίτης πούλησε σπίτι σε... σκύλο - Υπέγραψε το συμβόλαιο με την πατούσα του - Δείτε βίντεο

Ο «Chester» ήταν ο μοναδικός κληρονόμος - Συνελήφθη ο επικεφαλής του κτηματομεσιτικού γραφείου μετά τη διαρροή των πλάνων από τη στιγμή της υπογραφής στο Διαδίκτυο

shih-sou020
Η αστυνομία του Ιράν συνέλαβε τον επικεφαλής ενός κτηματομεσιτικού γραφείου μετά από ένα viral βίντεο που έδειχνε την εταιρεία του να πουλάει ένα διαμέρισμα σε έναν σκύλο, δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή.

Στο βίντεο που διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ο «Chester» -ένας σκυλάκι ράτσας σιχ τσου- και  ένα ζευγάρι Ιρανών που βάζουν τον σκύλο τους να υπογράψει με την πατούσα του το συμβόλαιο που μεταβίβαζε τον τίτλο ιδιοκτησίας του διαμερίσματός του στον τριχωτό, λευκό, μικρόσωμο σκύλο τους.

سگ میلیارد و مجرد


Ο «Chester» τοποθέτησε τις πατούσες του σε ένα μελανοδοχείο με τη βοήθεια της γυναίκας που βρισκόταν μπροστά στην αγοραπωλησία, έβαλε την υπογραφή του.  Η ιδιοκτήτρια του σκύλου ανέφερε ότι το ζευγάρι δεν είχε «κληρονόμους και ότι ήθελαν να πουλήσουν το διαμέρισμα στον σκύλο».

Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την ιδιοκτησία σκύλων στο Ιράν, αλλά, όπως και σε πολλές μουσουλμανικές χώρες, θεωρούνται ακάθαρτα. Οι συντηρητικοί κληρικοί έχουν συμβουλεύσει να μην τα κρατούν ως κατοικίδια.

Την Κυριακή, το πρακτορείο ειδήσεων ISNA ανέφερε ότι «η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα» μετά το βίντεο.

«Η αστυνομία συνέλαβε τον επικεφαλής του κτηματομεσιτικού γραφείου και έκλεισε την εταιρεία το Σάββατο», ανέφερε ο δικτυακός τόπος Mizan Online του δικαστικού σώματος, επικαλούμενος τον αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα Ρεζά Ταμπάρ.

Ο Tαμπάρ δήλωσε ότι η πώληση επιδιώκει να «εξομαλύνει την παραβίαση των ηθικών αξιών της κοινωνίας και δεν έχει καμία νομική βάση».

Κλείσιμο
Η Mizan δεν κατονόμασε τον συλληφθέντα μεσίτη.

Πολλοί Ιρανοί, ιδίως μεταξύ των ανώτερων και μεσαίων τάξεων, έχουν αγκαλιάσει τα τελευταία χρόνια την τάση της ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων, συνήθως σκύλων και γατών.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Σε τρία μέτωπα η μάχη με τις φλόγες - Νέο «112» για εκκένωση 5 οικισμών

Τουρκία: Ο Μπαχτσελί αντέγραψε τον Κεμάλ με στρατιωτικές μπότες και έγραψε: «Η Κύπρος είναι τουρκική»

Ρωσία: Συνετρίβη στη Σελήνη το διαστημόπλοιο «Luna-25»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης