H στιγμή της διάσωσης Αυστραλών σέρφερ που αγνοούνταν επί 36 ώρες αφού βυθίστηκε το σκάφος τους

H στιγμή της διάσωσης Αυστραλών σέρφερ που αγνοούνταν επί 36 ώρες αφού βυθίστηκε το σκάφος τους

To κλιπ καταγράφει τους ξέφρενους πανηγυρισμούς του φίλου τους που βρίσκεται στο σκάφος του σωστικού συνεργείου

aussie
Τη στιγμή της διάσωσης μιας παρέας Αυστραλών σέρφερ που αγνοούνταν επί 36 ώρες ανοιχτά της ακτής του Άτσε στην Ινδονησία κατέγραψε φίλος τους που συνόδευε το σωστικό συνεργείο που τους εντόπισε, ευτυχώς σώους και αβλαβείς.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o Elliot Foote, η σύντροφος του Steph Weisse και οι φίλοι τους Will Teagle και Jordan Short ήταν μέλη ενός γκρουπ 12 Αυστραλών που είχα κανονίσει να διανύσουν με δύο ξύλινα σκάφη την απόσταση 50 χλμ ανάμεσα στη νήσο Νιάς και το θέρετρο Pinang Surf στα νησιά Μπανιάκ. Όταν το γκρουπ, που ταξίδευε με ντόπιους συνοδούς, συνάντησε κακοκαιρία, το ένα από τα σκάφη βρήκε καταφύγιο σε ένα νησάκι κάπου στα μισά της διαδρομής.

Η βάρκα όμως που μετέφερε τους 4 Αυστραλούς και τριμελές πλήρωμα Ινδονησίων συνέχισε - για άγνωστους λόγους - την πορεία της, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τελικά βυθίστηκε.


Αφού κόπασε η κακοκαιρία, το πρώτο σκάφος με τους Αυστραλούς έφτασε στο θέρετρο των σέρφερ, ωστόσο το δεύτερο παρέμενε άφαντο. Αμέσως οι Αυστραλοί σήμαναν συναγερμό και ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό των φίλων τους και του τριμελούς πληρώματος.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου εμφανίζεται η στιγμή της διάσωσης των τριών από τους τεσσάρους Αυστραλους ( της Steph, του Will και του Jordan) και ενός μέλος του πληρώματος μετά από 36 ώρες αγωνίας. Το άτομο που το τράβηξε και συνόδευε το σωστικό συνεργείο είναι φίλος της παρέας, που αρχικά ακούγεται να πανηγυρίζει ξέφρενα. Λίγες στιγμές αργότερα όμως, ακούγεται ρωτάει ανήσυχος πού είναι ο Έλιοτ, ο τέταρτος Αυστραλός που επέβαινε στο σκάφος που βυθίστηκε. «Δεν τον έχετε εσείς;» ρωτάει με τη σειρά της η σύντροφός του αγνοούμενου, Steph.

eliot_foot_steph_weisse


Κλείσιμο
Τελικά ο νεαρός άνδρας, που μετά τη βύθιση του σκάφους χωρίστηκε από την παρέα του, προσπαθώντας να φτάσει σε κάποιο νησί με τη σανίδα του και να ζητήσει βοήθεια, εντοπίστηκε μιάμιση ώρα αργότερα σε ένα νησί 5 χλμ μακριά. Σε φωτογραφία που ανέβασε στα social media εμφανίζεται να δείχνει τα «σημάδια» στο σώμα του μετά την περιπέτειά του.

elliot
  

Σώος εντοπίστηκε ένας ακόμη Ινδονήσιος από το σκάφος, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για το τρίτο μέλος του πληρώματος που ακόμη αγνοείται.

Οι τέσσερις σέρφερ μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις μετά την τρομακτική περιπέτειά τους, αφού έχουν υποστεί εγκαύματα και είναι αρκετά εξασθενημένοι.






Ειδήσεις σήμερα:

Στην Κέρκυρα απολαμβάνει τον έρωτά του ο 92χρονος Μέρντοχ - Ποια είναι η Ελένα Ζούκοβα

Προκαλεί ξανά ο Κροάτης πρόεδρος - «Τους μοίρασαν στις φυλακές για να τους δείρουν και να τους βιάσουν»

Τα 21 λεπτά του τρόμου που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη από Κροάτες χούλιγκανς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης