Μια γυναίκα από την Αυστραλία που μαγείρεψε κρέας με μανιτάρια, προκαλώντας τον θάνατο τριών εξ αγχιστείας συγγενών της και άφησε ακόμα έναν σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε στην Αστυνομία ότι ήταν ατύχημα.
Η Αστυνομία της Αυστραλίας εκτιμά ότι τα θύματα έφαγαν μανιτάρια «death cap» τα οποία είναι θανατηφόρα σε περίπτωση που καταναλωθούν. Στην κατάθεσή της, η Έριν Πάτερσον δήλωσε ότι χρησιμοποίησε κάποια αποξηραμένα μανιτάρια, αλλά δεν γνώριζε ότι ήταν δηλητηριώδη.
«Είμαι συντετριμμένη όταν σκέφτομαι ότι αυτά τα μανιτάρια μπορεί να συνέβαλαν στην ασθένεια που υπέστησαν οι αγαπημένοι μου», δήλωσε η 48χρονη. «Θέλω πραγματικά να επαναλάβω ότι δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να βλάψω αυτούς τους ανθρώπους που αγαπούσα».
Δείτε βίντεο:
Η Πάτερσον είχε προσκαλέσει σε δείπνο τα πρώην πεθερικά της Γκέιλ και Ντον Πάτερσον και την αδερφή της Γκέιλ, Χέδερ Γουίλκινσον μαζί με τον σύζυγό της Ίαν. Ο εν διαστάσει σύζυγός της Έριν δεν κατάφερε να παραστεί την τελευταία στιγμή.
Ώρες μετά το γεύμα και οι τέσσερις καλεσμένοι αρρώστησαν από κάτι που αρχικά νόμιζαν ότι ήταν σοβαρή τροφική δηλητηρίαση. Μέσα σε λίγες ημέρες, η Χέδερ, 66 ετών, η Γκέιλ, 70 ετών, και ο Ντον, 70 ετών, άφησαν την τελευταιά τους πνοή. Ο Ίαν, 68 ετών, εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του σε νοσοκομείο της Μελβούρνης, καθώς περιμένει μεταμόσχευση ήπατος.
Η Έριν ανέφερε στους αστυνομικούς ότι μεταφέρθηκε και η ίδια στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι και οι γιατροί της χορήγησαν φάρμακα και ορό για να μην υποστεί βλάβη στο συκώτι.
Κλείσιμο
Η Πάτερσον δήλωσε ότι τα μανιτάρια που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή του γεύματος ήταν ένα μείγμα από μανιτάρια που αγοράστηκαν από ένα σούπερ μάρκετ και αποξηραμένα μανιτάρια που αγοράστηκαν από ένα ασιατικό παντοπωλείο στη Μελβούρνη πριν από αρκετούς μήνες.
25 χρόνια IKEA στην Ελλάδα. 25 χρόνια ζωής στο σπίτι. Οι χώροι και οι ανάγκες άλλαξαν, οι άνθρωποι πέρασαν σε διαφορετικές φάσεις ζωής και η IKEA μεγάλωσε μαζί τους, κρατώντας όμως ζωντανή την ίδια, θαυμάσια ιδέα: ποιοτικό και λειτουργικό design για όλους, για τη ζωή όπως είναι σήμερα, αλλά και όπως θα είναι αύριο.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.