Τέσσερις Σύροι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στην αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στα περίχωρα της Δαμασκού τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, μεταδίδει η κρατική τηλεόραση.
Νωρίτερα, συριακά κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας για να αποκρουστεί «ισραηλινή επίθεση» από αέρος εναντίον στόχων στα περίχωρα της πρωτεύουσας.
Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη συριακή επικράτεια, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιδίως ιρανών στρατιωτικών και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, πάνω απ’ όλα του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Σπανίως επιβεβαιώνει επίσημα τις επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα στο πλαίσιο αυτού του ακήρυκτου πολέμου, διαμηνύει ωστόσο συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του προ των πυλών του.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας