ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
ΗΠΑ: Τουρίστριες τραυματίστηκαν από επίθεση ενυδρίδας - «Παλέψτε και φύγετε γρήγορα» συνιστούν οι αρχές

ΗΠΑ: Τουρίστριες τραυματίστηκαν από επίθεση ενυδρίδας - «Παλέψτε και φύγετε γρήγορα» συνιστούν οι αρχές

Οι τρεις τουρίστριες κατέβαιναν ήρεμα με τα φουσκωτά στρώματα στον ποταμό Τζέφερσον - Μια ενυδρίδα πλησίασε και επιτέθηκε

enidrida
Ενώ μια ενυδρίδα... ακόμη τρέχει μετά από επίθεση που έκανε σε μια ομάδα σέρφερ στην Καλιφόρνια τον Ιούλιο, μια άλλη ενυδρίδα τραυμάτισε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης τρεις τουρίστριες στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, μια από τις οποίες σοβαρά, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Τα τρία θύματα, που κατέβαιναν ήρεμα με τα φουσκωτά στρώματα στον ποταμό Τζέφερσον στην Πολιτεία της Μοντάνα, δέχθηκαν επίθεση από μια ποταμίσια ενυδρίδα.

«Γύρω στις 20.30, οι τρεις γυναίκες (...) είδαν μία ή δύο ενυδρίδες. Μια ενυδρίδα πλησίασε και τους επιτέθηκε», τόνισαν οι αρχές.

«Οι τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν» και «η μία από αυτές, της οποίας τα τραύματα ήταν πιο σοβαρά, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο».

Αν και θεωρείται χαριτωμένο, με το μικρό κεφάλι του να προεξέχει από το νερό και τα μικρά ευκίνητα πόδια του, το άγριο ζώο δεν παύει να είναι επικίνδυνο, ανέφεραν οι αρχές.

«Αν και οι επιθέσεις από ενυδρίδες είναι κάτι σπάνιο, αυτές μπορεί να θέλουν να προστατεύσουν» τα μικρά τους, τον χώρο και την τροφή τους, επισημαίνουν οι αρχές, συνιστώντας στο κοινό να κρατά αποστάσεις από αυτά τα ζώα.

Αλλά σε περίπτωση επίθεσης ενυδρίδας, «παλέψτε» και φύγετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε προς τη ξηρά, συνέχισαν.

Στα μέσα Ιουλίου, μια πεντάχρονη θαλάσσια ενυδρίδα έγινε πρωτοσέλιδο στον αμερικανικό Τύπο αφού επιτέθηκε σε μια ομάδα σέρφερ στη Σάντα Κρουζ, στο Σαν Φρανσίσκο, για να τους αρπάξει την πολύτιμη σανίδα.

Ένα βίντεο με το ζώο, που φαίνεται να σκαρφαλώνει τολμηρά σε μια σανίδα κάτω από το τρομαγμένο βλέμμα ενός λάτρη του θαλάσσιου σκι και το ζώο να καταλήγει να δαγκώνει τη σανίδα, έκανε το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κλείσιμο
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΑΔΕ: Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου με χρέη άνω των €150.000 - Δείτε λίστες και ονόματα

Πώς μπορούμε να νικήσουμε τη ζέστη; - Τα... μυρμήγκια και οι καμήλες μας δείχνουν τον τρόπο

Κίνημα της Πετσέτας - Der Standard: «Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα φανεί αν θα εξαπλωθεί και πέρα από την Πάρο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης