Ιαπωνία: Ο τυφώνας Κάνουν πλησιάζει την Οκινάουα - Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι καλούνται να εκκενώσουν τις εστίες τους

Ιαπωνία: Ο τυφώνας Κάνουν πλησιάζει την Οκινάουα - Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι καλούνται να εκκενώσουν τις εστίες τους

Δείτε βίντεο - Πάνω από 500 πτήσεις από και προς το νησί Οκινάουα έχουν ακυρωθεί, ενώ έχουν ανασταλεί τα δρομολόγια των πορθμείων και των λεωφορείων - Αναμένονται καταιγίδες και κύματα 12 μέτρων

typhoon
Πολύ κοντά στο νησί Οκινάουα της νότιας Ιαπωνίας βρίσκεται ο τυφώνας Κάνουν, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εκατοντάδες πτήσεις. Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μεταβούν σε καταφύγια. Παράλληλα, πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη κατεβάσει ρολά, αναμένοντας τον τυφώνα.

Στην περιοχή ήδη πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και τα κύματα είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να σταματήσουν και οι μεταφορές. Σήμερα το πρωί, ο Κανούν κατευθυνόταν βορειοδυτικά με ταχύτητα 20 χλμ/ώρα, με ανέμους ταχύτητας έως και 162 χλμ/ώρα, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Το δημοτικό γραφείο της πρωτεύουσας του νομού Οκινάουα, τη Νάχα, έκλεισε την Τρίτη, λόγω σφοδρών ανέμων. Αλυσίδες σούπερ μάρκετ έκλεισαν ή λειτούργησαν με μειωμένο ωράριο. Στους δρόμους υπάρχουν πεσμένα δέντρα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.


Κλείσιμο
Εκατοντάδες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Νάχα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από δώδεκα διεθνών πτήσεων που συνδέουν τη Σεούλ, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊπέι και τη Σαγκάη, ακυρώθηκαν, σύμφωνα με το αεροδρόμιο. Οι δημόσιες συγκοινωνίες στην Οκινάουα, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων και των συστημάτων ελαφρών σιδηροδρομικών μεταφορών στη Νάχα, καθώς και των πορθμείων που συνδέουν την Οκινάουα με τα κοντινά νησιά, ανεστάλησαν.

Typhoon Khanun nears Okinawa, expect long duration damaging winds


Ο τυφώνας θα συνεχίσει να κινείται δυτικά και να απομακρύνεται από το κύριο ιαπωνικό αρχιπέλαγος αφού περάσει από την Οκινάουα σήμερα, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες και κύματα ύψους έως και 12 μέτρων. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται 18 εκατοστά βροχόπτωσης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Typhoon Khanun nears Okinawa - August 1, 2023



Ποιοι καλούνται να πάνε σε καταφύγια

Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους πιο ευάλωτους πολίτες να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο ασφαλή σημεία από τα σπίτια τους.

«Πολλοί άνθρωποι παραμένουν στα σπίτια τους διότι είναι κατασκευασμένα από τσιμέντο», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος της Οκινάουα. «Αλλά ζητάμε από όσους ζουν μόνοι τους ή σε ξύλινα σπίτια, σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, να σκεφτούν να αναζητήσουν καταφύγιο προτού επιδεινωθεί ο τυφώνας», πρόσθεσε.



Παράλληλα, όσοι δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και μακριά από τα παράθυρα.

Οι αεροπορικές εταιρείες Japan Airlines και All Nippon Airways (ANA) ανακοίνωσαν ότι συνολικά από τις ακυρώσεις πτήσεων σήμερα και αύριο, Τετάρτη, θα επηρεαστούν περισσότεροι από 74.000 επιβάτες.


Ειδήσεις σήμερα:

Γαλάζια «πανστρατιά» για την εκλογή του Χαρδαλιά - «Όπισθεν» Πατούλη με το βλέμμα στο μέλλον


Ουκρανικό drone πέφτει στο ίδιο πολυώροφο κτίριο της Μόσχας που χτυπήθηκε τη νύχτα του Σαββάτου


Αποκλεισμός για τη Σάκκαρη από το διπλό στην Ουάσινγκτον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης