Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιδεικνύει πυραύλους και UAVs της χώρας του στον Σεργκέι Σοϊγκού

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιδεικνύει πυραύλους και UAVs της χώρας του στον Σεργκέι Σοϊγκού

Δείτε στιγμιότυπα των δυο ανδρών καθώς βαδίζουν σε έκθεση στρατιωτικών ειδών, στην οποία παρουσιάζονταν νέοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι

shoigu_kim___1_
Επίδειξη δύναμης έκανε σήμερα ο ισχυρός άνδρας της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, δείχνοντάς του γεμάτος περηφάνια τα οπλικά συστήματα της χώρας του, ανάμεσά τους και τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ προσκάλεσε τη ρωσική αντιπροσωπεία υπό τον Σοϊγκού και άλλη μία από την Κίνα ώστε να παραστούν στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 70 ετών από την υπογραφή της ανακωχής στον πόλεμο της Κορέας, που περιλαμβάνουν μεγάλες στρατιωτικές παρελάσεις.

Τυπικά, Βόρεια και Νότια Κορέα βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, αφού δεν έχει υπογραφεί ειρηνευτική συμφωνία από το 1953.

shoigu_kim___2_


Εκτός από την καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας παρέδωσε στον Βορειοκορεάτη ηγέτη και μια επιστολή με την υπογραφή του επικεφαλής του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, το περιεχόμενο της οποίας δεν έγινε γνωστό.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Guardian», ο Πούτιν απευθυνόταν με με θερμά λόγια στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μεταξύ των οπλικών συστημάτων που παρουσίασε ο Κιμ στη ρωσική αντιπροσωπεία, την ώρα που η Δύση κατηγορεί την Πιονγιάνγκ ότι προμηθεύει τη Ρωσία με όπλα στον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία -κάτι που αρνούνται οι δύο χώρες - περιλαμβάνεται και ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος «Hwasong».

Πρόκειται για τον πύραυλο που δοκιμάστηκε με επιτυχία τον περασμένο Απρίλιο και πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος της Βόρειας Κορέας που χρησιμοποιεί στερεά καύσιμα, τα οποία επιταχύνουν την εκτόξευση.

Κλείσιμο


Εκτός από τους διηπειρωτικούς πυραύλους, ο Κιμ Γιον Ουν παρουσίασε στον Ρώσο υπουργό Άμυνας και δύο νέα σχέδια drones, το ένα από αυτά έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο που χρησιμοποιεί για επιθέσεις η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «NK Νews».

shoigu_kim___3_


Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», επικαλούμενη το επίσημο κρατικό πρακτορείο «KCNA» της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ κι ο Σοϊγκού δεσμεύτηκαν να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τη μακρά στρατηγική σχέση των δύο χωρών και να ανταποκρίνονται από κοινού στις ταχείες μεταβολές του περιβάλλοντος περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας.



Δυτικοί αναλυτές, ωστόσο, θεωρούν ότι πιθανότατα συζητήθηκε και το ενδεχόμενο προμηθειών στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Η άφιξη της ρωσικής αποστολής μαζί με την κινεζική αποτελεί την πρώτη επίσκεψη ξένης αντιπροσωπείας στην Πιονγιάνγκ, από τις αρχές του 2020, λόγω των αυστηρών περιορισμών που επιβλήθηκαν στη Βόρεια Κορέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει συμβολικά την εγγύτητα του καθεστώτος του Κιμ με τη Ρωσία και την Κίνα, επισημαίνουν διεθνείς εμπειρογνώμονες.


Ειδήσεις σήμερα:

Σινέντ Ο' Κόνορ: Η τραγική ηρωίδα της σύγχρονης μουσικής που έφυγε στα 56 της


Με «τριγωνική» πολιτική στρατηγική ο Μητσοτάκης μετά το «πολιτικό κενό» από την αντιπολίτευση

Πάρτι γενεθλίων σε στιλ... κηδείας από Βραζιλιάνα influencer
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης