Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 400 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 400 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Πρόκειται για το 43ο πακέτο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής - Θα περιλαμβάνει τεθωρακισμένα οχήματα, πυραύλους, αντιαρματικά όπλα και εξοπλισμό αποναρκοθέτησης

patriot
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, εκτιμώμενης αξίας έως και 400 εκατ. δολαρίων, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τρεις αμερικανούς αξιωματούχους, τους οποίους δεν κατονομάζει.

Θα περιλαμβάνει αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker, πυραύλους (για NASAMS, HIMARS, Patriot και Stinger), αντιαρματικά όπλα (συμπεριλαμβανομένων TOW και Javelin) και εξοπλισμό αποναρκοθέτησης.

Σε αυτό το πακέτο δεν θα περιλαμβάνονται αυτήν τη φορά πυρομαχικά διασποράς, όπως αυτά που εκτοξεύονται από αυτοκινούμενα πυροβόλα Howitzer και χρησιμοποιήθηκαν από τον ουκρανικό στρατό τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και ενδέχεται να γίνουν προσθήκες ή αλλαγές. Θα είναι το 43ο που θα εγκρίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022. Η συνολική αξία της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ξεπερνά τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Ρόδο: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Λάερμα

Ασπρόπυργος: Δωρίζουν τα όργανα του 54χρονου σεκιούριτι που του επιτέθηκαν για να ληστέψουν εργοτάξιο

Καύσωνας - Copernicus: «Αυτό που σήμερα μοιάζει με ακραίο, σε 20 χρόνια θα είναι φυσιολογικό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης