Πόλεμος στο Σουδάν: Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» καταγγέλλουν κακοποίηση 18 υπαλλήλων τους στο Χαρτούμ

Πόλεμος στο Σουδάν: Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» καταγγέλλουν κακοποίηση 18 υπαλλήλων τους στο Χαρτούμ

Από τις 15 Απριλίου μαίνονται οι εχθροπραξίες μεταξύ του σουδανικού στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ)

soudan
Η μη κυβερνητική οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» (MSF) κατήγγειλε σήμερα πως 18 υπάλληλοί της ξυλοκοπήθηκαν και μαστιγώθηκαν από ενόπλους στην πρωτεύουσα του Σουδάν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επίθεση σημειώθηκε χθες Πέμπτη την ώρα που μέλη της οργάνωσης παρέδιδαν ιατρικές προμήθειες σε νοσοκομείο στο νότιο Χαρτούμ.

«Ύστερα από λογομαχία σχετικά με τους λόγους της παρουσίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην περιοχή, oι ένοπλοι επιτέθηκαν στην ομάδα των MSF, ξυλοκοπώντας και μαστιγώνοντάς τους», ανέφερε η ΜΚΟ. «Συνέλαβαν έναν οδηγό μας, απειλώντας πως θα τον σκοτώσουν, προτού τελικά τον αφήσουν ελεύθερο και αρπάξουν το όχημα», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Από τις 15 Απριλίου μαίνονται οι εχθροπραξίες μεταξύ του σουδανικού στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ).

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν διευκρίνισαν πού ανήκαν οι δράστες της χθεσινής επίθεσης. Προειδοποίησαν όμως ότι αν επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό, θα είναι δύσκολο να συνεχιστεί η παρουσία τους σε αυτήν την εμπόλεμη ζώνη.

Κλείσιμο
Η κατάσταση στο Σουδάν είναι δραματική, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν σπανίως πρόσβαση σε καθαρό νερό, ιατρική περίθαλψη και άλλες βασικές υπηρεσίες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμοί στη θάλασσα: Τέσσερις θάνατοι λουόμενων σε ένα 24ωρο

Φωτιές: Η Τουρκία στέλνει βοήθεια στην Ελλάδα - Διαθέτει τρία εναέρια μέσα

New York Times: «Ο καύσωνας είναι ο νέος κορωνοϊός για τους ηλικιωμένους στην Ευρώπη» - Τι γράφουν για Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης