Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε ο μεξικανός δημοσιογράφος Νέλσον Ματούς Πένια στο Ακαπούλκο. Ένοπλοι προσέγγισαν το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου σε χώρο στάθμευσης καταστήματος και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον διευθυντή του ενημερωτικού ιστότοπου «Lo Real de Guerrero», όπως μεταδίδει η εφημερίδα El Universal.
Η μαφιόζικη επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα, μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή στην Ελλάδα) στη συνοικία Εμιλιάνο Σαπάτα, βορείως του Ακαπούλκο.
Ο Νέλσον Ματούς Πένια είχε επιζήσει από δύο απόπειρες δολοφονίας, η πρώτη το 2017 και η δεύτερη το 2019, σύμφωνα με δημοσιεύματα μεξικανικών μέσων ενημέρωσης.
Πριν από μία εβδομάδα, ο Λουίς Μαρτίν Σάντσες Ίνιγες, δημοσιογράφος της μεξικανικής εφημερίδας La Jornada, βρέθηκε νεκρός στην πολιτεία Ναγιαρίτ, λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του.
Οι δημοσιογραφικές έρευνες στο Μεξικό για υποθέσεις διαφθοράς, εγκληματικών οργανώσεων ή καρτέλ ναρκωτικών είναι επικίνδυνες για όσους τις τολμούν. Από το 2000, περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας