Ημέρα της Βαστίλλης: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την μεγαλειώδη παρέλαση στο Παρίσι

Ημέρα της Βαστίλλης: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την μεγαλειώδη παρέλαση στο Παρίσι

Κινητοποιήθηκαν 130.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες εκ των οποίων οι 45.000 ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια στο Παρίσι -

vastili
Με κάθε επισημότητα τίμησε και φέτος η Γαλλία την Ημέρα της Βαστίλλης, την εθνική της εορτή. Μάλιστα στη φετινή παρέλαση έλαβαν μέρος και στρατιωτικές μπάντες με μουσικούς από τη Γαλλία και από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και από την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως φέτος ήταν επίτιμος προσκεκλημένος του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι. Μία επιλογή που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Γαλλία, λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ινδία αλλά και λόγω των κατηγοριών κατά του Ινδού πρωθυπουργού για εμπλοκή σε οικονομικά σκάνδαλα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
Κλείσιμο

27432005
27432117
27432213
27432293
27432295
Υπενθυμίζεται ότι η νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή υπήρξε σχετικά ήρεμη, λαμβανομένου υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια είθισται στη Γαλλία να σημειώνονται ταραχές την παραμονή της εθνικής επετείου. Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι με βάση ένα πρώτο απολογισμό φέτος πυρπολήθηκαν περίπου 220 αυτοκίνητα ενώ πέρσι είχαν πυρποληθεί 326 αυτοκίνητα. Η φετινή παρέλαση έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς σε επαγρύπνηση.

Κινητοποιήθηκαν 130.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Βαστίλλης», η γαλλική κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει 130.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες για την επιβολή της τάξης. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, σήμερα θα αναπτυχθούν 45.000 αστυνομικοί στην «πόλη του φωτός».

Επιπλέον, έχουν τεθεί σε συναγερμό δυνάμεις ταχείας επέμβασης, ελικόπτερα, τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τεθωρακισμένα οχήματα.
Ήδη εφαρμόζεται απαγόρευση της πώλησης και της χρήσης πυροτεχνημάτων σε εθνική κλίμακα και αρκετοί δήμοι ακύρωσαν εκτοξεύσεις πυροτεχνημάτων για λόγους ασφαλείας.



Ειδήσεις σήμερα:

Από εισρόφηση πέθανε η 16χρονη στη Χαλκιδική, δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση

Στους 84 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία πάνω στα αυτοκίνητα - Δείτε φωτογραφίες από θερμική κάμερα

Σκάνδαλο στην Κομισιόν: Έβαλαν Αμερικανίδα και πρώην σύμβουλο της Apple και της Amazon, επικεφαλής για τον Ανταγωνισμό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης