Βρετανία: Aνησυχία για τις σχεδιαζόμενες απεργίες στο αεροδρόμιο Gatwick - Στον «αέρα» χιλιάδες επιβάτες

Βρετανία: Aνησυχία για τις σχεδιαζόμενες απεργίες στο αεροδρόμιο Gatwick - Στον «αέρα» χιλιάδες επιβάτες

Πότε σκοπεύουν να απεργήσουν οι εργαζόμενοι

shutterstock_1129392938
Εργαζόμενοι στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, το Γκάτγουικ, θα απεργήσουν για οκτώ ημέρες στα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου, προκαλώντας πιθανώς ακυρώσεις πτήσεων και προβλήματα για χιλιάδες επιβάτες σε μια θερινή περίοδο υψηλής κίνησης.

Το συνδικάτο Unite ανακοίνωσε ότι περίπου 950 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένου προσωπικού εδάφους, θα προχωρήσουν σε απεργία με μισθολογικά αιτήματα για τέσσερις ημέρες στις 28 Ιουλίου-1 Αυγούστου και στη συνέχεια για άλλες τέσσερις ημέρες, στις 4-8 Αυγούστου.

«Δεδομένης της έκτασης της απεργιακής κινητοποίησης, η αναστάτωση, οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις είναι αναπόφευκτες σε όλο το αεροδρόμιο», ανέφερε το Unite σε ανακοίνωσή του.

Η εταιρία λειτουργίας του αεροδρομίου του Γκάτγουικ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χλμ νότια του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τις αεροπορικές εταιρίες με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που έχουν εκπονήσει προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πτήσεις εκτελούνται όπως έχουν προγραμματιστεί.

Κλείσιμο
Από το Γκάτγουικ, βασικό κόμβο για πτήσεις προς θερινούς προορισμούς στη νότια Ευρώπη, οι εταιρίες easyJet, TUI και British Airways εκτελούν εκατοντάδες δρομολόγια κάθε μέρα. Η easyJet έχει ήδη περικόψει το 2% του προγράμματος των θερινών της πτήσεων, κυρίως από το Γκάτγουικ, λόγω ανησυχιών ότι ζητήματα με την υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας θα επηρεάσει το πτητικό της πρόγραμμα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Θες να κάνουμε Situationship;»: Ο νέος τρόπος που κάνουν σχέσεις οι Millenials

«Έβρασε» η Λάρισα και το Twitter... τρελάθηκε - «Μόλις είδα ένα κουνούπι με ιδρώτα»

H 16χρονη στη Χαλκιδική λίγο πριν πεθάνει ρώτησε αν το φαγητό της περιείχε το συστατικό που ήταν αλλεργική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης