ΗΠΑ: 10χρονος «δηλητηριάστηκε» αφού ήπιε έξι μπουκάλια νερό σε μια ώρα

ΗΠΑ: 10χρονος «δηλητηριάστηκε» αφού ήπιε έξι μπουκάλια νερό σε μια ώρα

Ο Ρέι Τζόρνταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που του προκάλεσε το πολύ νερό

ipa-10xronos4
Στο νοσοκομείο για νοσηλεία κατέληξε ένα 10χρονο αγόρι από τη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ το οποίο «δηλητηριάστηκε» αφού ήπιε μεγάλη ποσότητα νερού σε μικρό χρονικό διάστημα.

ipa-10xronos1
Ο 10χρονος που «δηλητηριάστηκε» από νερό στο κρεβάτι του νοσοκομείου


Σύμφωνα με τους γονείς του η περιπέτεια για τον 10χρονο Ρέι Τζόρνταν ξεκίνησε ενώ έπαιζε με φίλους του το Σαββατοκύριακο.

«Έτρεχε έξω με τα ξαδέρφια του και έπαιζαν. Έκαναν κύκλους γύρω από το σπίτι, έκαναν άλματα στο τραμπολίνο. Κάποια στιγμή ο Ρέι μπήκε στο σπίτι για να πιεί νερό. Αυτό που δεν ξέραμε τότε ήταν πόσο νερό ήπιε» δήλωσε η μητέρα του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως αποδείχθηκε μέσα σε μια ώρα - από τις 20:30 το βράδυ μέχρι τις 21:30 - ο 10χρονος ίχε πιεί έξι μπουκάλια νερό. «Στις 22:30 ο Ρέι δεν μπορούσε να ελέγξει το κεφάλι του, τα χέρια του, τίποτα. Ήταν σαν είχαν "κλείσει" οι κινητικές δυνατότητές του. Έμοιαζε σαν να είχε κάνει ναρκωτικά ή να είχε πιει αλκοόλ» δήλωσε ο πατέρας του.

10-year-old ends up in SC hospital after drinking 6 bottles of water in 1 hour


Κλείσιμο
Μετά την μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο μικρός Ρέι είχε υποστεί «δηλητηρίαση» με νερό καθώς οι δείκτες του νατρίου στο αίμα ήταν πολύ χαμηλοί, δείγμα ότι είχαν υποστεί ζημιά τα νεφρά του.

«Αυτό που έκαναν ήταν να του δώσουν διουρητικά φάρμακα για να αποβάλει όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά που πίεζαν τον εγκέφαλό του και γι' αυτό, όπως μας είπαν, πονούσε το κεφάλι του» είπε η μητέρα του 10χρονου.

ipa-10xronos2
O 10χρονος Ρέι Τζόρνταν
ipa-10xronos3
Οι γονείς του 10χρονου Ρέι


Μετά από 8 ώρες θεραπείας με νάτριο και κάλιο για να ρυθμιστεί το αίμα του 10χρονου ο Ρέι «ξαφνικά ξύπνησε, ζήτησε φαγητό και μας ρώταγε "πού είμαι; τι συνέβη;» πρόσθεσε η ίδια.

Ευτυχώς ο μικρός Ρέι έχει πλέον αναρρώσει πλήρως χωρίς να του έχει μείνει κάποιο πρόβλημα από την περιπέτεια υγείας που είχε.


Ειδήσεις σήμερα:

Νικητής του «Survivor All Star» ο Σάκης Κατσούλης


Ομοφυλοφιλία, ναρκωτικά και επαιτεία: Η ζωή του «καταραμένου» ποιητή Μήτσου Παπανικολάου

Άγιος Παΐσιος: 29 χρόνια από την «κοίμησή» του - Η ζωή, οι υπερβολές και η τηλεοπτική σειρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης