Τα αλβανικά ΜΜΕ σχολιάζουν τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ράμα - «Το θέμα Μπελέρη να επιλυθεί άμεσα»

Τα αλβανικά ΜΜΕ σχολιάζουν τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ράμα - «Το θέμα Μπελέρη να επιλυθεί άμεσα»

Τα αλβανικά ΜΜΕ δίνουν ευρεία έκταση στο χθεσινό τετ α τετ του Μητσοτάκη με τον Ράμα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας

rama_mitsotakis1
Ευρεία έκταση δίνουν τα αλβανικά ΜΜΕ στο χθεσινό τετ α τετ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλβανού ομολόγου του Έντι Ράμα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός έθεσε με έμφαση την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα του Φρέντυ Μπελέρη, ζητώντας επιτακτικά την απελευθέρωσή του.

«Ο Ράμα συναντά τον Μητσοτάκη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει: Επιλύστε άμεσα την υπόθεση Μπελέρη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Shqiptarja, παρουσιάζοντας πληροφορίες από τη συνάντηση των δύο ανδρών και το ιστορικό της υπόθεσης σύλληψης του ομογενή δημάρχου Χειμάρρας. «Παρά τις έρευνες που ξεκίνησαν εναντίον του, ο Μπελέρης κέρδισε τον δήμο Χειμάρρας με 19 περισσότερες ψήφους, από τον υποψήφιο του σοσιαλιστικού κόμματος Γκιόργκι Γκόρο», σημειώνει το δημοσίευμα.

Χωρις_τιτλο

«Συνάντηση Ράμα - Μητσοτάκη στη Λιθουανία. Έλληνας Πρωθυπουργός: Το θέμα Μπελέρη να επιλυθεί άμεσα» γράφει η Exprees, σημειώνοντας πως: «σύμφωνα με ελληνικές πηγές ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη άμεσης λύσης του ζητήματος, τονίζοντας πως στην Αλβανία υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό για το κράτος δικαίου».

Το δίκτυο TV Klan τονίζει «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητάει λύση στην υπόθεση Μπελέρη», σημειώνοντας πως «η Ελλάδα ζητάει επιτακτικά την αποφυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας, το οποίο η αλβανική κυβέρνηση θεωρεί ζήτημα δικαιοσύνης».

«Ο Ράμα συνάντησε τον Μητσοτάκη. Η υπόθεση «Μπελέρη» στο τραπέζι» γράφει το albanianpost.com, μεταφέροντας πληροφορίες από το τετ α τετ των δύο πρωθυπουργών στο Βίλνιους.

Κλείσιμο
Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας παραμένει προφυλακισμένος από τις 11 Μαΐου 2023, με τον ίδιο να καταγγέλλει την κυβέρνηση Ράμα για «καθεστώς τρομοκρατίας» και προσπάθεια να κρύψει στοιχεία, που καταδεικνύουν την υφαρπαγή περιουσιών της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Στην πρώτη του συνέντευξη μέσα από τις φυλακές των Τιράνων, ο Μπελέρης αναφέρθηκε στα κίνητρα της ποινικής του δίωξης, στέλνοντας μηνύματα στον Εντι Ράμα αλλά και στους συμπατριώτες του.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος υποστήριξε πως : «το αλβανικό καθεστώς επιζητάει να μην βγουν στο φως στοιχεία και έγγραφα για τις αρπαγές περιουσιών της ελληνικής εθνικής μειονότητας».

«Πρόκειται για αποδείξεις εκβιασμών. Ξεριζώνοντας τους Έλληνες διασφαλίζουν τα συμφέροντα των συνεταίρων τους. Το καθεστώς θέλει να καρπωθεί την μοναδικότητα του τόπου και να δει τον ελληνισμό να ξεριζώνεται», δήλωσε, ενώ χαρακτήρισε «κενή» την ποινική δικογραφία εις βάρος του καταγγέλοντας πλαστογράφηση του ποινικού του μητρώου. Για τον ίδιο η συνέχεια της κράτησής του αποτελεί επίδειξη ισχύος και μήνυμα τρομοκράτησης από την κυβέρνηση Ράμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν «δείχνει» τον οδικό χάρτη για ήρεμα νερά στο Αιγαίο

Ξεκινά ο εξαήμερος καύσωνας με 40άρια - Τι πρέπει να προσέχουμε, σε επιφυλακή νοσοκομεία και Πυροσβεστική

Το προσβλητικό μήνυμα που έλαβε η Δανάη Μπάρκα - «Είσαι γεμάτη πληγές και κόμπλεξ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης