Σύνοδος ΝΑΤΟ: Στρατιωτικό «πακέτο» 700 εκατ. ευρώ ανακοινώνει ο Όλαφ Σολτς για την Ουκρανία

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Στρατιωτικό «πακέτο» 700 εκατ. ευρώ ανακοινώνει ο Όλαφ Σολτς για την Ουκρανία

Τον περασμένο Μάιο, η γερμανική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στην Ουκρανία ένα μεγάλο «πακέτο» στρατιωτικού εξοπλισμού, αξίας 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ

olaf_scholz
Η Γερμανία ενισχύει περαιτέρω την Ουκρανία με όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό, αξίας σχεδόν 700 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, γράφει η εφημερίδα «Bild».

H Ουκρανία, η οποία συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις από τη Ρωσία, θα παραλάβει επίσης από τον γερμανικό στρατό (Bundeswehr) άλλα 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού Marder, 25 άρματα μάχης Leopard 1A5, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα περισυλλογής, καθώς και δύο εκτοξευτήρες πυραύλων Patriot.

Επιπλέον, το Βερολίνο θα προμηθεύσει το Κίεβο με 20.000 πυρομαχικά πυροβολικού, καθώς και αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπως και αμυντικό εξοπλισμό με drones, σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος μετέβη σήμερα το πρωί στο Βίλνιους, θα ανακοινώσει επισήμως το «στρατιωτικό πακέτο» του Βερολίνου κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Κλείσιμο
Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει την παράδοση όπλων για την Ουκρανία, αξίας πολύ μεγαλύτερης των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, θα γίνουν παραδόσεις όπλων που δεν χρειάζεται να λάβουν έγκριση.

Τον περασμένο Μάιο, η γερμανική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στην Ουκρανία ένα μεγάλο «πακέτο» στρατιωτικού εξοπλισμού, αξίας 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, στη πλαίσιο της επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο.



Ειδήσεις σήμερα:

Από κλιματιστικό ξεκίνησε η πυρκαγιά στην κλινική της Θεσσαλονίκης

Η Αχτσιόγλου ανακοινώνει αύριο την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Μπορούμε να κάνουμε ένα πρώτο βήμα επανεκκίνησης στις σχέσεις με την Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης