Στόλτενμπεργκ: Και η Τουρκία συμφωνεί πως η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αφορά την ασφάλεια όλων των Συμμάχων

Στόλτενμπεργκ: Και η Τουρκία συμφωνεί πως η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αφορά την ασφάλεια όλων των Συμμάχων

Ο γγ του ΝΑΤΟ συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Εξωτερικών Τουρκίας και Σουηδίας - Προανήγγειλε επαφή του Ερντογάν με τον Σουηδό πρωθυπουργό στο Βίλνιους

stoltenberg
Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι εφικτή και προς το συμφέρον της ασφάλειας των Συμμάχων, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους την Πέμπτη, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Τουρκίας, προκειμένου να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Άγκυρας.

«Τώρα ήρθε η ώρα η Σουηδία να ενταχθεί στη συμμαχία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να ακολουθήσει θετική απόφαση στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στο Βίλνιους την επόμενη εβδομάδα.

summit_sweden


Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ ανέφερε, επίσης, πως έχει συγκαλέσει συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Τουρκίας και της Σουηδίας την παραμονή της συνόδου κορυφής για να προωθήσει την αίτηση ένταξης της Στοκχόλμης.

«Αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι μια θετική απόφαση στη σύνοδο κορυφής, όπου η Τουρκία καθιστά σαφές ότι είναι έτοιμη να επικυρώσει τη σουηδική αιτηση», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφωνούν πως η ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία είναι σημαντική για όλους.

«Αναγνωρίζουμε πως το PKK είναι τρομοκρατική οργάνωση και τα σουηδικά δικαστήρια έχουν λάβει κάποιες σημαντικές αποφάσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια. Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί ακόμα. Θα εργαστούμε πάνω σε αυτά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ. 


Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας από τη Λευκωσία: Για εμάς η Κύπρος δεν κείται μακράν

Μία μαθήτρια νεκρή και 17 τραυματίες από την πρόσκρουση τζιπ σε δημοτικό σχολείο στο Γουίμπλεντον - Βίντεο και φωτογραφίες

«Μπούμερανγκ» για τον Μακρόν η απειλή για μπλόκο στα social media – Τον κατηγορούν για αυταρχισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης