Επεισόδια στη Γαλλία: «Ποτέ δεν ζητήσαμε μίσος ή ταραχές» λέει συγγενής του 17χρονου Ναέλ

Επεισόδια στη Γαλλία: «Ποτέ δεν ζητήσαμε μίσος ή ταραχές» λέει συγγενής του 17χρονου Ναέλ

«Τα βίαια επεισόδια δεν τιμούν τη μνήμη του» σημειώνει ο συγγενής, τονίζοντας ωστόσο ότι «πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί χρήσης θανατηφόρας βίας σε τροχονομικούς ελέγχους»

nahel
Απαρηγόρητος δηλώνει στο BBC ένας εκ των συγγενών του Γαλλοαλγερινού εφήβου Ναέλ που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά την περασμένη Τρίτη επισημαίνοντας ότι η οικογένειά του δεν ήθελε ο θάνατός του να προκαλέσει ταραχές στη χώρα.

Επέμεινε, ωστόσο, ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί χρήσης θανατηφόρας βίας στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.

Ο 17χρονος οδηγός διανομέας Ναέλ Μ. πυροβολήθηκε εξ επαφής από αστυνομικό όταν προσπάθησε να διαφύγει από τον έλεγχο των αρχών.

Ο θάνατός του ευαισθητοποίησε τους Γάλλους, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, με πολλούς διαδηλωτές να συγκρούονται με τους αστυνομικούς και να προκαλούν σοβαρές υλικές ζημιές σε κτίρια καταστημάτων.

Κλείσιμο


«Ποτέ δεν ζητήσαμε μίσος ή ταραχές», είπε ο συγγενής στο βρετανικό δίκτυο, υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Μετά τον θάνατο του 17χρονου, η Γαλλία είναι «καζάνι» που βράζει.

Ταραχές ξεσπούν κάθε βράδυ σε διάφορες πόλεις ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελιζέ, από την περασμένη Παρασκευή , 45 χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στους δρόμους για την επιβολή της τάξης.

«Οι αστυνομικές αρχές προχωρούν κάθε βράδυ σε συλλήψεις εκατοντάδων ταραξιών, πολλοί από τους οποίους είναι έφηβοι, καθώς σπάνε καταστήματα και βάζουν φωτιά σε αυτοκίνητα και σε διάφορα σημεία, για να διατρανώσουν την έντονη δυσφορία τους για τον θάνατο του Γαλλοαγλερινού έφηβου από αστυνομικά πυρά», αναφέρει το δίκτυο.



Μιλώντας στο BBC, ο συγγενής που διαμένει στη Ναντέρ, κοντά στο σπίτι της οικογένειας που θρηνεί για τον χαμό του Ναέλ, τόνισε, ότι οι ταραχές, όπως οι λεηλασίες καταστημάτων αλλά και η πυρπόληση εκατοντάδων οχημάτων σε όλη τη Γαλλία, δεν τιμούν τη μνήμη του Ναέλ. «Δεν ζητήσαμε να σπάσουν καταστήματα ή να κλέψουν. Όλα αυτά δεν είναι για τον Ναέλ», υποστήριξε στο βρετανικό δίκτυο.

«Καλέσαμε σε «λευκή πορεία» στους δρόμους της χώρας. Να περπατήσουμε στη μνήμη του Ναχέλ. Να περπατήσουμε, ακόμα και να εκφράσουμε τον θυμό μας στο δρόμο διαδηλώνοντας, αλλά χωρίς ταραχές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο συγγενής του Ναέλ πρόσθεσε επίσης ότι οι αρχές πρέπει να αλλάξουν το νόμο που επιτρέπει στους αστυνομικούς να πυροβολούν κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.

«Πρέπει να υπάρξει καλύτερη εκπαίδευση των Γάλλων αστυνομικών και αναθεώρηση του νόμου που επιτρέπει την χρήση θανατηφόρας βίας εάν ένας νέος αρνείται να σταματήσει σε τροχονομικό έλεγχο», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με το BBC, o ποινικός κώδικας της Γαλλίας τροποποιήθηκε το 2017 επιτρέποντας την ευρύτερη χρήση πυροβόλων όπλων, αφού η αστυνομία δήλωσε ότι αντιμετώπιζε αυξημένα επίπεδα βίας.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί επικριτές του νόμου που επιτρέπει στις αρχές να ανοίγουν πυρ κατά νέων στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.



Ειδήσεις σήμερα:

Το τελευταίο post του διάσημου bodybuilder «Joesthetics» πριν πεθάνει στα 30 του και τα προβλήματα υγείας του

Ποιος ήταν ο 17χρονος Ναέλ που έπεσε νεκρός από τα πυρά Γάλλου αστυνομικού

Ο Μαντς Μίκελσεν προτιμάει να παίζει «χαμένους» παρά «χαριτωμένους» ρόλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης