Ρωσία: H FSB έχει αναλάβει να δολοφονήσει τον Πριγκόζιν, λένε στο Κίεβο
Η επιχείρηση εξουδετέρωσης του Πριγκόζιν δεν θα είναι σύντομη, χρειάζεται προετοιμασία, λέει η υπηρεσία μυστικών πληροφοριών της Ουκρανίας - Αν η Wagner έμπαινε στο Κρεμλίνο, η Ρωσία θα χωριζόταν στα δύο, προσθέτει
Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών (FSB) είχε αναλάβει να εξουδετερώσει τον ηγέτη της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετά την αποτυχημένηεξέγερση του περασμένου Σαββατοκύριακου, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο The War Zone ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Κιρίλο Μπουντάνοβ.
«Γνωρίζουμε ότι η δολοφονία του Πριγκόζιν ανατέθηκε στην FSB. Θα το πετύχουν αυτό; Θα το δούμε με τον καιρό. Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι πιθανές επιθέσεις εναντλιον του δεν θα είναι σύντομες. Θα χρειαστούν κάποιο χρόνο για να προετοιμάσουν. Αλλά θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι αυτό είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Θα μπορέσουν να το κάνουν; Θα το τολμήσουν;» δήλωσε ο Μπουντάνοφ.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο, αν ο Πριγκόζινείχε υλοποιήσει το αρχικό του σχέδιο με την ανταρσία, η Ρωσία θα είχε ήδη χωριστεί σε τουλάχιστον δύο μέρη.
«Αν ο Πριγκόζιν είχε μπει εκείνη την ημέρα στο Κρεμλίνο, θα είχε δείξει ότι αυτό ήταν άδειο. Δεν υπήρχαν υπουργοί. Δεν υπάρχουν πραγματικοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Όλοι τους έφυγαν τρέχοντας. Και θα έδειχνε ότι τώρα δεν υπάρχει εξουσία στη Ρωσία» είπε ο Μπουντάνοβ, προσθέτοντας: «Αλλά από την άλλη πλευρά, κάποιοι αξιωματούχοι από την Αγία Πετρούπολη ή από αλλού θα άρχιζαν να ισχυρίζονται ότι αυτοί είναι η νόμιμη κυβέρνηση. Αυτό θα δημιουργούσε μια κατάσταση διπλής εξουσίας στη χώρα. Με δεδομένο ότι κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία, κερδήθηκε κάποιος χρόνος για τη ρωσική ηγεσία, για τις ρωσικές αρχές. Όμως η θέση τους ως πυλώνας εξουσίας που ελέγχει τα πάντα υπονομεύτηκε από τις ενέργειες του Πριγκόζιν και δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.