Ρωσία: H FSB έχει αναλάβει να δολοφονήσει τον Πριγκόζιν, λένε στο Κίεβο

Ρωσία: H FSB έχει αναλάβει να δολοφονήσει τον Πριγκόζιν, λένε στο Κίεβο

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης του Πριγκόζιν δεν θα είναι σύντομη, χρειάζεται προετοιμασία, λέει η υπηρεσία μυστικών πληροφοριών της Ουκρανίας - Αν η Wagner έμπαινε στο Κρεμλίνο, η Ρωσία θα χωριζόταν στα δύο, προσθέτει

prigozin_neos
Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών (FSB) είχε αναλάβει να εξουδετερώσει τον ηγέτη της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετά την αποτυχημένη εξέγερση του περασμένου Σαββατοκύριακου, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο The War Zone ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Κιρίλο Μπουντάνοβ.

«Γνωρίζουμε ότι η δολοφονία του Πριγκόζιν ανατέθηκε στην FSB. Θα το πετύχουν αυτό; Θα το δούμε με τον καιρό. Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι πιθανές επιθέσεις εναντλιον του δεν θα είναι σύντομες. Θα χρειαστούν κάποιο χρόνο για να προετοιμάσουν. Αλλά θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι αυτό είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Θα μπορέσουν να το κάνουν; Θα το τολμήσουν;» δήλωσε ο Μπουντάνοφ.



Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο, αν ο Πριγκόζιν είχε υλοποιήσει το αρχικό του σχέδιο με την ανταρσία, η Ρωσία θα είχε ήδη χωριστεί σε τουλάχιστον δύο μέρη.

«Αν ο Πριγκόζιν είχε μπει εκείνη την ημέρα στο Κρεμλίνο, θα είχε δείξει ότι αυτό ήταν άδειο. Δεν υπήρχαν υπουργοί. Δεν υπάρχουν πραγματικοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Όλοι τους έφυγαν τρέχοντας. Και θα έδειχνε ότι τώρα δεν υπάρχει εξουσία στη Ρωσία» είπε ο Μπουντάνοβ, προσθέτοντας: «Αλλά από την άλλη πλευρά, κάποιοι αξιωματούχοι από την Αγία Πετρούπολη ή από αλλού θα άρχιζαν να ισχυρίζονται ότι αυτοί είναι η νόμιμη κυβέρνηση. Αυτό θα δημιουργούσε μια κατάσταση διπλής εξουσίας στη χώρα. Με δεδομένο ότι κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία, κερδήθηκε κάποιος χρόνος για τη ρωσική ηγεσία, για τις ρωσικές αρχές. Όμως η θέση τους ως πυλώνας εξουσίας που ελέγχει τα πάντα υπονομεύτηκε από τις ενέργειες του Πριγκόζιν και δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια».


Ειδήσεις σήμερα:

«Ό,τι και να γίνει είσαι τελειωμένος» - Ο Μαραντζίδης περιγράφει τη συνεργασία με τον Τσίπρα πριν τις δεύτερες εκλογές

Οι «άριστοι» των Πανελλαδικών που πλησίασαν το απόλυτο - Τι λένε τα παιδιά που ξεπέρασαν τα 19.000 μόρια

Βίντεο: Η στιγμή που παιδοβιαστής συλλαμβάνεται στις ΗΠΑ να οδηγεί μεθυσμένος με 6 παιδιά στο αμάξι του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης