O Iταλός μαφιόζος Raffaele Imperiale πρόκειται να καταθέσει εναντίον του φίλου του

O Iταλός μαφιόζος Raffaele Imperiale πρόκειται να καταθέσει εναντίον του φίλου του

O Iταλός ναρκέμπορας Raffaele Imperiale πρόκειται να δώσει στοιχεία στην αστυνομία εναντίον του Ιρλανδού φίλου του Daniel Kinahan.

narkempores
Η καθηγήτρια εγκληματολογίας Anna Sergi εκτιμά ότι ο Iταλός ναρκέμπορας Raffaele Imperiale θα στραφεί εναντίον του φίλου του Daniel Kinahan - και θα δώσει στοιχεία στην αστυνομία εναντίον του Ιρλανδού «βασιλιά» των ναρκωτικών.

kathgitria


«Κάποια στιγμή θα συλλάβουν τον Kinahan», δήλωσε στην Irish Mirror η ειδική σε θέματα της Μαφίας Anna Sergi. Ο Imperiale και ο Kinahan ήταν κάποτε οι αρχηγοί του λεγόμενου σούπερ-καρτέλ που έστελνε στην Ευρώπη κοκαΐνη αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και ο Ιταλός ναρκέμπορας παρευρέθηκε ακόμη και στο χλιδάτο γάμο του Kinahan το 2017 στο Ντουμπάι.

Σήμερα βρίσκεται σε ιταλική φυλακή ύστερα από την απέλασή του πέρυσι από το Ντουμπάι– και τώρα έχει γίνει πληροφοριοδότης της αστυνομίας. Ήδη έχει παράσχει αποδείξεις κατά αρκετών μελών της μαφίας – και η καθηγήτρια Sergi με εξειδίκευση στο ιταλικό οργανωμένο έγκλημα συμπεραίνει ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο 48χρονος Imperiale θα κάνει το ίδιο τώρα εναντίον του Kinahan.

Όταν ρωτήθηκε στο podcast εγκληματολογίας Shattered Lives εάν πιστεύει ότι ο Imperiale θα κατηγορήσει τον Kinahan, απάντησε: «Θα το κάνει. Θα παράσχει αποδείξεις στους Αμερικανούς, στους Ιρλανδούς, σε όποιον άλλο τον θέλει - νομίζω, στους Βρετανούς. Στους Ισπανούς».

irlandos-narkemporas


Η καθηγήτρια εγκληματολογίας πιστεύει ότι ο Imperiale θα βοηθήσει τους ερευνητές να αποδείξουν ότι τα μηνύματα που βρέθηκαν σε φαινομενικά ασφαλείς τηλεφωνικές συσκευές και έχουν ήδη αποκρυπτογραφηθεί από την αστυνομία έχουν σταλεί από τον Kinahan.

Κλείσιμο
Μία από αυτές ονομαζόταν Sky ECC και η άλλη ήταν γνωστή ως Encrochat – και η αποκρυπτογράφηση αυτού του συστήματος οδήγησε στη σύλληψη του συνεργού του Kinahan, Liam Byrne, στη Μαγιόρκα. Η ιρλανδική αστυνομία φαίνεται πως έχει αποδείξεις ότι ο Kinahan χρησιμοποίησε το Encrochat για να δώσει εντολή για τουλάχιστον μία δολοφονία.

Τα τηλεφωνικά συστήματα ήταν ανώνυμα και οι χρήστες επέλεγαν ψευδώνυμα για να κρύψουν την πραγματική τους ταυτότητα. Η καθηγήτρια Sergi πιστεύει ότι ο Imperiale θα πει στους αστυνομικούς ποια ψευδώνυμα χρησιμοποιούσε ο Kinahan στο Encrochat και το Sky ECC.

Σύμφωνα με την Sergi, ο Imperiale έχει ήδη βοηθήσει τους εισαγγελείς να αναγνωρίσουν τα άτομα πίσω από τα ψευδώνυμα. «Ήδη υπήρξε μια μεγάλη ιταλική έρευνα βασισμένη στην κατάθεση του Imperiale, η οποία εμπλέκει αρκετά άτομα στην Ιταλία, ένα πραγματικά σημαντικό δίκτυο εισαγωγέων ναρκωτικών που συνδέεται με τη Ντραγκέτα, με ανθρώπους στον βορρά, με Αλβανικές ομάδες, με όλους».

«Φαντάζομαι ότι η συνεισφορά του στους Ιρλανδούς θα ήταν να τοποθετήσει στο πλαίσιο τα μηνύματα που γνωρίζει ότι προέρχονται από τους Kinahan, όποιος από τους Kinahan ήταν που μιλούσε, συμπεριλαμβανομένου του Daniel».

italos-narkemporas


Ο Imperiale και ο Kinahan διοικούσαν τον σούπερ-καρτέλ μαζί με ένα Βόσνιο που λέγεται Edin Gacanin και τον εγκληματία Ridouan Taghi.

Τώρα μόνο ο Kinahan και ο Gacanin παραμένουν ελεύθεροι ενώ ο Taghi κρατείται στην Ολλανδία και ο Imperiale βρίσκεται κλεισμένος σε φυλακή στην Ιταλία. Η καθηγήτρια Sergi πιστεύει ότι ο χρόνος τελειώνει για τον Kinahan.

Συνέκρινε τον Kinahan με την υπόθεση του Ιταλού μαφιόζου Matteo Messina Denaro – ο οποίος συνελήφθη πριν από μερικούς μήνες μετά από κυνήγι 30 ετών. «Συνέλαβαν τον Imperiale, συνέλαβαν τον Taghi, γιατί να μην συλλάβουν τον Daniel Kinahan; Απλά το καθιστά λίγο πιο ενδιαφέρον, νομίζω, για πολλούς ανθρώπους».

«Αλλά αν οι Ιταλοί συνέλαβαν τον Matteo Messina Denaro ... λυπάμαι για τον Daniel Kinahan. Νομίζω ότι τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά για τον Kinahan σε αυτό το στάδιο».


Πηγή: DublinLive

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης