Πόλεμος στην Ουκρανία: Δίδυμες αδελφές 14 ετών ανάμεσα στους 10 νεκρούς από τον βομβαρδισμό στο Κραματόρσκ

Για τουλάχιστον άλλα τρία άτομα εγκλωβισμένα στα συντρίμμια κάνουν λόγο οι ουκρανικές αρχές

Τους 10 έφτασαν οι νεκροί από τηον βομβαρδισμό στο Κραματόρσκ το βράδυ της Τρίτης με τις τοπικές αρχές να ανακοινώνουν ότι τα δύο από τα τρία παιδιά που έχασαν τη ζωή τους είναι δύο δίδυμα κορίτσια 14 ετών.

Σύμφωνα με ανάρτησή στον λογαριασμό του δημοτικού συμβουλίου του Κραματόρσκ στο Telegram πρόκειται για την Γιούλια και την Άννα Ακσεντσένκο. «Ρωσικός πύραυλος σταμάτησε τις καρδιές των δύο αγγέλων. Εκφράζουμε τη λύπη μας στην οικογένεια των δύο κροιτσιών και σκύβουμε το κεφάλι με βαθιά θλίψη» αναφέρεται στην ανάρτηση.



Την ίδια ώρα όπως δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών της Ουκρανίας, υπάρχει η εκτίμηση ότι στα ερείπια από τον βομβαρδισμό είναι εγκλωβισμένα άλλα τρία άτομα με την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους να είναι σε εξέλιξη.



Τα περισσότερα από τα θύματα του βομβαρδισμού στο Κραματόρσκ εντοπίστηκαν στο εστιατόριο που καταστράφηκε από το χτύπημα ενώ ένας δεύτερος πύραυλος έπληξε χωριό στις παρυφές της πόλης.



Ρωσικός πύραυλος έπληξε επίσης συγκρότημα κτιρίων στο Κρεμεντσούκ, περίπου 375 χιλιόμετρα πιο δυτικά στην κεντρική Ουκρανία, ακριβώς ένα χρόνο μετά την επίθεση εκεί σε εμπορικό κέντρο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων



Σημειώνεται ότι ένας από τους λόγους που το Κραματόρσκ έχει γίνει αρκετές φορός στόχος επίθεσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις 40 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή του πολέμου στην Ουκρανία και χρησιμοποιείται ως κέντρο υποστήριξης.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Νίκος Παππάς αρνείται τώρα να είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων: «Δεν με εκφράζει απόλυτα»

Μητσοτάκης: Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη υγεία, καλύτερο κράτος - Τι περιέχουν οι μπλε φάκελοι των υπουργών

Ζαχαράκη για τη σεξιστική επίθεση από τον Τζήμερο - «Η αγάπη για τα παιδιά δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr