Βάγκνερ: Οργή Πριγκόζιν κατά Σοϊγκού - «Το αίμα των στρατιωτών μου είναι ακόμα φρέσκο»

Βάγκνερ: Οργή Πριγκόζιν κατά Σοϊγκού - «Το αίμα των στρατιωτών μου είναι ακόμα φρέσκο»

«Αυτοί οι άνδρες ήρθαν εδώ σαν εθελοντές και πέθαναν για να αράζετε εσείς στα γραφεία σας», λέει σε μήνυμά του ο επικεφαλής της Βάγκνερ

prigozin_mk
Για τα καλά φαίνεται πως έχει ξεσπάσει ο πόλεμος μεταξύ του στρατού της Ρωσίας και των μισθοφόρων της Βάγκνερ, που μέχρι πριν μερικές μέρες πολεμούσαν από κοινού για τον Πούτιν στην Ουκρανία.

Ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Γεβγκένι Πριγκόζιν, κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι βομβάρδισε στρατόπεδα της οργάνωσης, στα μετόπισθεν του ουκρανικού μετώπου, προκαλώντας «πολύ μεγάλο αριθμό θυμάτων».

«Αυτοί είναι άνδρες της Βάγκνερ, που πέθαναν σήμερα. Το αίμα τους είναι ακόμα φρέσκο. Τώρα ακούστε με γ…. Όλοι αυτοί είναι οι γιοι και πατεράδες. Δεν μας προμήθευσαν με πυρομαχικά. Θα πάτε όλοι στον διάολο. Μας λείπουν πυρομαχικά. Σαϊγκού, Γεράσιμοφ που στο δ… είναι τα πυρομαχικά; Οι σκύλες σας πηγαίνουν στα πανάκριβα κλαμπ, τα παιδιά σας απολαμβάνουν τη ζωή τους, ανεβάζουν βίντεο στο youtube, νομίζετε ότι μπορείτε να ελέγχετε τις ζωές τους;. Αυτοί οι άνδρες ήρθαν εδώ σαν εθελοντές και πέθαναν για να αράζετε εσείς στα γραφεία σας», αναφέρει στο γεμάτο οργή μήνυμά του ο Πριγκόζιν.

«Πραγματοποίησαν πλήγματα, επιθέσεις με πυραύλους, στα στρατόπεδά μας. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός μαχητών μας σκοτώθηκε», είπε ο Πριγκόζιν και υποσχέθηκε να «απαντήσει» σε αυτές τις επιθέσεις που διατάχθηκαν, σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, από τον ίδιο τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σερκγέϊ Σοϊγκού.

Κλείσιμο


«Αυτοί που κατέστρεψαν τα παλικάρια μας, που κατέστρεψαν τις ζωές πολλών δεκάδων χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών, θα τιμωρηθούν. Ζητώ από κανέναν να μην προβάλει αντίσταση», σημείωσε ο Πριγκόζιν ο οποίος ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Σοϊγκού, διέταξε να κρυφτούν σε νεκροτομείο 2.000 πτώματα της Βάγκνερ. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας άμεσα διέψευσε ότι βομβάρδισε θέσεις της Βάγκνερ.

«Μηνύματα και βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Πριγκόζιν σχετικά με υποτιθέμενα “πλήγματα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στα μετόπισθεν της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner” δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν μια προβοκάτσια», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Έτοιμοι να πεθάνουμε όλοι...
Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι άνδρες του είναι έτοιμοι να πεθάνουν. «Είμαστε όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε, και οι 25.000. Και μετά θα υπάρξουν άλλοι 25.000. Επειδή θα πεθάνουμε για την πατρίδα, θα πεθάνουμε για τον ρωσικό λαό, που πρέπει να απελευθερωθεί από αυτούς που βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό», ανέφερε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε νέο ηχητικό μήνυμα που μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο Ροστόφ μπήκαν άντρες της Wagner - «Ο μισός στρατός της Ρωσίας είναι έτοιμος να έρθει μαζί μας» είπε ο Πριγκόζιν


Τα ποσοστά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις - Προς επτακομματική Βουλή


Έλληνες καλλιτέχνες που «εξαφανίστηκαν» - Όσοι επέστρεψαν και εκείνοι που κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται σήμερα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης