«Τitan»: «Σκόπευα να του πω να σταματήσει πια τις εξερευνήσεις» λέει ο θετός γιος ενός από τα θύματα

«Τitan»: «Σκόπευα να του πω να σταματήσει πια τις εξερευνήσεις» λέει ο θετός γιος ενός από τα θύματα

«Τουλάχιστον πέθανε στο μέρος που αγαπούσε πολύ» λέει για τον Γάλλο δύτη Πολ Ανρί Ναρζολέ ο θετός του γιος -  «Όποιος μπαίνει σε αυτά τα υποβρύχια γνωρίζει τους κινδύνους»

Paschall-mak
Aτρόμητος ήταν ο Γάλλος Πολ Ανρί Ναρζολέ, δύτης και βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού που άφησε την τελευταία του πνοή στο στο βαθυσκάφος «Titan», υποστηρίζει ο θετός γιος του, Τζον Πασκάλ στάζοντας μέλι για τον πατριό του.

Σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο 31χρονος Πασκάλ επισημαίνει ότι ο Ναρζολέ κατανοούσε πλήρως τους κινδύνους που ελλοχεύουν σ΄ ένα ταξίδι στο ναυάγιο του Τιτανικού«Όποιος μπαίνει σε αυτά τα υποβρύχια γνωρίζει τους κινδύνους», δήλωσε ο θετός γιος του Γάλλου εξερευνητή.

Μετά την χθεσινή τραγική είδηση, ο Πασκάλ παραδέχεται ότι βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ. «'Ολη αυτή την εβδομάδα που πέρασε, πίστευα ότι θα μπορούσε να συμβεί ένα θαύμα. Ξέρω ότι λάτρευε τον ωκεανό και κυρίως τον Τιτανικό, αλλά σκεφτόμουν να του πω όταν επέστρεφε από αυτό το ταξίδι να σταματήσει τις εξερευνήσεις στα βαθιά νερά», τονίζει στη βρετανική εφημερίδα.

Ο 77χρονος Ναρζολέ είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 35 καταδύσεις στο ναυάγιο του Τιτανικού. Γι' αυτό και ο θετός γιος του τον περιγράφει ως «τον παγκόσμιο ειδικό του Τιτανικού».

Κλείσιμο
nargeolett
O Πασκάλ και ο Ναρζολέ σε οικογενειακή φωτογραφία
nargeolett
O Πασκάλ και ο Ναρζολέ σε οικογενειακή φωτογραφία


«Ο ωκεανός», δήλωσε ο Πασκάλ , «ήταν το σπίτι του μακριά από την κανονική κατοικία του. Ήταν τόσο άνετος εκεί και σε οποιονδήποτε ωκεανό ή σε οποιαδήποτε λίμνη. Το νερό ήταν συνδεδεμένο μαζί του. Κι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον Τιτανικό», όπως επισημαίνει υπογραμμίζοντας πως, ότι έχει απομείνει από τον πατριό του, είναι καλύτερα να μείνει εκεί, βαθιά στον Ατλαντικό. «Αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του σε αυτό το πλοίο», όπως λέει.

Προσθέτει επίσης ότι ήταν ένας «πραγματικά απίστευτος πατριός», κάποιος που ήταν σεβαστός, στοργικός και με χιούμορ.

Ο Πασκάλ λέει ότι, παρά το γεγονός ότι ο Ναρζολέ γνώριζε τους κινδύνους του ταξιδιού με ένα τουριστικό υποβρύχιο, ήθελε να μάθει περισσότερα για το πώς η εταιρεία που χειριζόταν το σκάφος, η «OceanGate», είχε συντηρήσει το βαθυσκάφος και αν είχε ενημερώσει σωστά τους επιβάτες.

«Ακολουθήθηκαν όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά όλες οι διαδικασίες ασφαλείας; Ήταν όλοι ενήμεροι για όλα όσα συνέβαιναν; Υπήρχε κάτι που δεν έγινε κατά τη διάρκεια κάποιας επιθεώρησης;» διερωτάται ο θετός γιος του Γάλλου δύτη μετά την τραγωδία που οδήγησε στον θάνατο των πέντε επιβαινόντων του «Titan».

nargeolet
Ο Ναρζολέ σε νεαρή ηλικία με φίλους σε εκδρομή ψαρέματος


Ο «Mr Titanic» έχασε τη ζωή στο... «σπίτι» του

Ο 77χρονος Πολ Ανρί Ναρζολέ , πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, είχε ηγηθεί πολλών αποστολών στον Τιτανικό έχοντας ολοκληρώσει 35 καταδύσεις με τουστικά υποβρύχια.

Έχει επιβλέψει την ανέλκυση 5.000 αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος 20 τόνων από το κύτος του πλοίου.

Γνωστός ως «Mr Titanic» (κύριος Τιτανικός), εξερευνούσε εδώ και χρόνια τα βαθύτερα σημεία των ωκεανών, ενώ ήταν μέλος της πρώτης αποστολής που επισκέφτηκε το ναυάγιο του Τιτανικού το 1987, μόλις δύο χρόνια μετά την ανακάλυψη του από ένα αυτόνομο υποβρύχιο. Γεννήθηκε στο Σαμονί της Γαλλίας ενώ τα παιδικά του χρόνια τα έζησε με τους γονείς του στην Αφρική .

Πέρασε 22 χρόνια στο γαλλικό ναυτικό, φθάνοντας στον βαθμό του διοικητή. Αργότερα εντάχθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θαλάσσιων Εξερευνήσεων, το οποίο ειδικεύεται στην εξερεύνηση βαθιών θαλασσών.

Ήταν διευθυντής υποβρύχιας έρευνας της «RMS Titanic, Inc.», που οργανώνει αποστολές στο ναυάγιο για την ανάκτηση αντικειμένων. Ήταν παντρεμένος με την Αμερικανίδα παρουσιάστρια ειδήσεων Μισέλ Μαρς μέχρι τον θάνατό της το 2017. Ο ίδιος είχε μιλήσει στο παρελθόν για τους κινδύνους της εξερεύνησης βαθιών υδάτων σε συνέντευξή του.

«Αν είσαι 11 μέτρα ή 11 χιλιόμετρα στο βυθό, αν συμβεί κάτι κακό, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όταν βρίσκεσαι σε πολύ βαθιά νερά, είσαι νεκρός προτού καταλάβεις ότι κάτι συμβαίνει, επομένως δεν είναι πρόβλημα», είχε πει το 2019.




Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλίδα ανακάλυψε ότι την είχαν βιάσει 83 άνδρες - Τη νάρκωνε ο σύζυγός της και τους καλούσε σπίτι

Σε μισογκρεμισμένο σπίτι δολοφόνησαν την Αναστάζια - Στον ανακριτή ο Μπαγκλαντεσιανός

Η στιγμή που σκάει δακρυγόνο στο Waterboom και προκαλεί χάος - Δείτε βίντεο


----------------


Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης