Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: «Θόρυβοι του ωκεανού οι ήχοι» λέει η ακτοφυλακή των ΗΠΑ

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: «Θόρυβοι του ωκεανού οι ήχοι» λέει η ακτοφυλακή των ΗΠΑ

Εντείνονται οι έρευνες ωστόσο οι ελπίδες εξανεμίζονται - Τελείωσαν βάσει προβλέψεων τα αποθέματα οξυγόνου - «Υπάρχει χρόνος» λέει ο συνιδρυτής της OceanGate

ypovrixio
Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την επιχείρηση για τον εντοπισμό του «Titan» την ώρα που εκτιμάται ότι τα αποθέματα οξυγόνου του υποβρυχίου έχουν εξαντληθεί. Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του χάθηκαν την Κυριακή (18/06) ενώ κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού με πέντε επιβαίνοντες.

Οι αναφορές για «υποβρύχιους ήχους» στην περιοχή εξακολουθούν να διερευνώνται, αλλά πιστεύεται ότι μεγάλο μέρος τους μπορεί να είναι θόρυβος του ωκεανού, ξεκαθάρισε ο υποναύαρχος Τζον Μάουτζερ στο Sky News.
Σύμφωνα με αξιωματούχο των καναδικών ενόπλων δυνάμεων, ένα πλοίο του καναδικού ναυτικού που μεταφέρει μια ιατρική ομάδα που ειδικεύεται στην καταδυτική ιατρική έφτασε στο σημείο.

Κλείσιμο
Το πλοίο, το οποίο μεταφέρει επίσης έναν θάλαμο υπερβαρικής επανασυμπίεσης που μπορεί να χωρέσει έως και έξι άτομα, έφτασε στην περιοχή της επιχείρησης έρευνας στις 9 το πρωί -τοπική ώρα-της Πέμπτης, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο αξιωματούχο του κοινού κέντρου συντονισμού διάσωσης Χάλιφαξ των καναδικών ενόπλων δυνάμεων.

Δείτε τα πλοία που συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης


«Έχουν περισσότερο χρόνο»


Νωρίτερα, ο συνιδρυτής της OceanGate, της εταιρείας που διαχειρίζεται το υποβρύχιο που χάθηκε, τόνισε ότι πιστεύει ότι τα πέντε μέλη του πληρώματος στο Titan έχουν «περισσότερο χρόνο από αυτόν που πιστεύουν οι περισσότεροι».

Σε ανάρτησή του ο Γκιγιέρμο Σοχνλάιν, ανέφερε: «Σήμερα θα είναι μια κρίσιμη μέρα σε αυτήν την αποστολή έρευνας και διάσωσης, καθώς οι προμήθειες υποστήριξης ζωής του υποβρύχιου έχουν αρχίσει να εξαντλούνται. Είμαι βέβαιος ότι ο Στόκτον και το υπόλοιπο πλήρωμα συνειδητοποίησαν πριν από μέρες ότι το καλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν για να εξασφαλίσουν τη διάσωσή τους είναι να επεκτείνουν τα όρια αυτών των προμηθειών ηρεμώντας όσο το δυνατόν περισσότερο. Πιστεύω ακράδαντα ότι το διαθέσιμο χρονικό διάστημα για τη διάσωσή τους είναι μεγαλύτερο από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι».

Η οικογένεια του Βρετανού δισεκατομμυριούχου κατηγορεί την OceanGate ότι άργησε να δηλώσει την εξαφάνιση του υποβρυχίου

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Hamish Harding, ο οποίος βρίσκεται στο «Titan», κατηγόρησε την OceanGate ότι άργησε να αναφέρει την εξαφάνιση του υποβρύχιου.

Οι επικοινωνίες μεταξύ του υποβρυχίου και του σκάφους επιφανείας Polar Prince χάθηκαν περίπου στις 9.45 π.μ. τοπική ώρα την Κυριακή, 1 ώρα και 45 λεπτά μετά την έναρξη της κατάβασης του στο ναυάγιο του Τιτανικού. Αλλά μόλις στις 5.40 μ.μ. τοπική ώρα ενημερώθηκε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Η Kathleen Cosnett, ξαδέρφη του Harding, είπε στην Telegraph: Είναι πολύ τρομακτικό. Χρειάστηκε τόσο πολύς χρόνος για να πάνε να τους σώσουν.

«Οι έρευνες με ROV είναι σαν να περπατάς σε μια μεγάλη σκοτεινή αίθουσα χορού με έναν φακό»

Παράλληλα, γεωφυσικός παρομοίασε την έρευνα των τηλεχειριζόμενων οχημάτων (ROV) για το Titan με «περπάτημα σε μια πραγματικά μεγάλη σκοτεινή αίθουσα χορού με ένα φακό».

Ο Δρ Rob Larter, δήλωσε στο Sky News ότι τα δύο ROV που έχουν σταλεί στην περιοχή θα μπορούν να βλέπουν μόνο πέντε ή δέκα μέτρα κάθε φορά, καθώς βασίζονται στους δικούς τους προβολείς.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Καρχαρίας κολυμπά μπροστά σε σκάφος λίγο έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου

Σάλος στην Ισπανία: Εργαζόμενοι σε τηλεφωνικό κέντρο δούλευαν δίπλα σε νεκρή συνάδελφό τους!

Ζέστη μέχρι και το Σάββατο με καλοκαιρινές θερμοκρασίες - Τι καιρό θα έχουμε τις επόμενες ημέρες

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης