Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: «Ήταν αποστολή αυτοκτονίας, από τύχη ζω» - Αποκαλυπτική μαρτυρία

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: «Ήταν αποστολή αυτοκτονίας, από τύχη ζω» - Αποκαλυπτική μαρτυρία

Τι λέει ο 60χρονος που το 2021 είχε φτάσει στο ναυάγιο του Τιτανικού με το υποβρύχιο Titan

arthur-titan
Για τρίτη ημέρα αγνοείται το υποβρύχιο Titan, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Κυριακή (18/06) ενώ κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού με πέντε επιβαίνοντες ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες εντοπισμού του.

Ένας Γερμανός εξερευνητής που πλήρωσε για να δει το ναυάγιο του Τιτανικού με το εξαφανισμένο υποβρύχιο Titan πριν από δύο χρόνια χαρακτήρισε το ταξίδι του «αποστολή αυτοκτονίας».

Ο 60χρονος Arthur Loibl βούτηξε στο σημείο του ναυαγίου στον Ατλαντικό τον Αύγουστο του 2021 και λέει ότι ήταν «απίστευτα τυχερός» που επέζησε.


Μιλώντας στη γερμανική Bild, ο Loibl θυμάται ότι το πρώτο υποβρύχιο που δοκίμασαν τότε δεν λειτούργησε και μια δεύτερη απόπειρα κατάδυσης έπρεπε να εγκαταλειφθεί. Πλήρωσε 100.000 ευρώ και έκλεισε το ταξίδι μέσω μιας αγγλικής εταιρείας, υπογραμμίζει η Bild.

Κλείσιμο
«Η αποστολή μου ήταν η 5η, αλλά μπήκαμε στο νερό με πέντε ώρες καθυστέρηση λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων» πρόσθεσε ο Loibl.
Λίγο πριν από την κατάδυση μάλιστα του υποβρυχίου, ο Loibl λέει ότι ο βραχίονας σταθεροποίησης -που χρησιμοποιείται για να παρέχει ισορροπία καθώς το σκάφος κατεβαίνει στα βάθη- έφυγε από το σκάφος. «Αυτό επανασυνδέθηκε, δεν με ανησύχησε» υπογράμμισε ο Γερμανός εξερευνητής.

Όσο για τις συνθήκες στο εσωτερικό του σκάφους, ανέφερε ότι ήταν δύσκολες.

Στο ταξίδι μαζί του ήταν ο Γάλλος εξερευνητής Paul-Henry Nargeolet, 73 ετών, και ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate και χειριστής του υποβρυχίου, Stockton Rush, 61 ετών. Και οι δύο βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Titan και αγνοούνται από την Κυριακή, μαζί με τον Βρετανό εξερευνητή Hamish Harding και τους Πακιστανούς υπηκόους Shahzada Dawood και τον γιο του Suleman.

«Χρειάζονται γερά νεύρα, δεν πρέπει να είναι κάποιος κλειστοφοβικός και πρέπει να μπορείς να κάτσεις σταυροπόδι για δέκα ώρες» είπε ο Loibl. «Υπάρχει μόνο 2,5 μέτρα χώρος, δεν υπάρχει καρέκλα».

Όταν έφτασε στον Τιτανικό, ωστόσο, περιγράφει μια αίσθηση ευφορίας.

Με τον Loibl μέσα, το υποβρύχιο Titan ταξίδεψε δύο φορές γύρω από το ναυάγιο και μια φορά μάλιστα ακούμπησε στο κατάστρωμά του, είπε, πριν κάνει το ταξίδι της επιστροφής.

Ο Γερμανός δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις ειδήσεις για το εξαφανισμένο υποβρύχιο και την επιχείρηση έρευνας.

«Αισθάνομαι άσχημα, είμαι νευρικός, έχω ένα αίσθημα κόμπου στο στομάχι μου. Ήμουν απίστευτα τυχερός τότε», δήλωσε στη Bild, ενώ όπως πολλοί άλλοι, ελπίζει σε ένα θαύμα.

Για την επόμενη περιπέτειά του, ο Loibl είπε ότι ήλπιζε να πετάξει στο διάστημα με την Virgin Galactic έναντι του ποσού των 250.000 δολαρίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Εντείνονται οι έρευνες όσο το οξυγόνο στερεύει

Νυχτερινή «πριβέ» ξενάγηση των Ομπάμα στο Μουσείο και τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης - Δείτε φωτογραφίες

Ντάρια Μπόνταρ: Διακοπές στη Σαντορίνη για την πιο όμορφη αθλητικογράφο της Ουκρανίας

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης