Άλκης Δαυίδ: Αντεπίθεση με... mess-too και αγωγή $100.000.000

Άλκης Δαυίδ: Αντεπίθεση με... mess-too και αγωγή $100.000.000

Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας κάλεσε στη  βίλα του στη μακρινή Αντίγκουα τους δικηγόρους του για να καταγγείλει την πρώην υπάλληλό του Λόρεν Ριβς για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εναντίον του με σκοπό την αρπαγή της περιουσίας του

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
alkis-d-xr
Aγωγή 100 εκατ. δολαρίων κατά της Λόρεν Ριβς που τον είχε καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση και των δικηγόρων της, επειδή -όπως ισχυρίζεται- συνέστησαν εγκληματική οργάνωση εις βάρος του με σκοπό την αρπαγή της βίλας του στις Σπέτσες και άλλων περιουσιακών του στοιχείων ανά τον κόσμο, καταθέτει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο Κύπριος επιχειρηματίας Αλκης Δαυίδ.

Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι τα παραπάνω πρόσωπα συγκρότησαν μια ομάδα όπου ο καθένας είχε συγκεκριμένο ρόλο με σκοπό να επικαλεστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης ψευδείς ισχυρισμούς εις βάρος του για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης υπαλλήλων του. Απώτερος σκοπός τους, ισχυρίζεται ο Αλκης Δαυίδ, ήταν να εισπράξουν με παράνομο τρόπο χρηματική αποζημίωση βάζοντας στο στόχαστρο την ακίνητη περιουσία του στις Σπέτσες και σε άλλα μέρη του πλανήτη.
alkis-d-1

Ο Κύπριος πολυεκατομμυριούχος προσέλαβε δύο έγκριτους νομικούς, τον Αμερικανό Νταν Μαρίνο και τον συμπατριώτη μας Θεμιστοκλή Σοφό, ο οποίος ταξίδεψε στην Αντίγκουα μέσα στην εβδομάδα μαζί με τον Αμερικανό συνάδελφό του. Οι δύο δικηγόροι προσελήφθησαν από τον Κύπριο επιχειρηματία για να τον βοηθήσουν να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του στο δικαστήριο, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, εμπεριέχει αποδείξεις ότι η γυναίκα που τον κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί και να καταβάλει αποζημίωση 4,35 εκατ. δολαρίων, χρηματοδοτήθηκε από τους ίδιους τους δικηγόρους της προκειμένου να εισπραχθούν αποζημιώσεις τις οποίες θα έπαιρναν ως εργολαβικές αμοιβές.

Πρόκειται για την αντεπίθεση του Αλκη Δαυίδ στο αμερικανικό #metoo «λόγω των ψευδών μηνύσεων που δέχθηκε», λένε οι δικηγόροι του. Ο Aλκης Δαυίδ αντιπροτείνει το mess-too (ψευδείς ισχυρισμοί) και ετοιμάζεται μαζί με τους δύο νομικούς εκπροσώπους του για παράλληλο δικαστικό αγώνα σε ΗΠΑ και Ελλάδα, όπου έφτασαν τα απόνερα από την καταδίκη του, καθώς το θύμα, η τηλεοπτική συγγραφέας και παρουσιάστρια Λόρεν Ριβς, έβγαλε σε πλειστηριασμό κτήμα και βίλα του επιχειρηματία στις Σπέτσες.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 με τιμή πρώτης προσφοράς 7.440.000 ευρώ. Ο Δαυίδ είχε αρνηθεί να πληρώσει την αποζημίωση στη Ριβς, η οποία, γνωρίζοντας τα περιουσιακά του στοιχεία, τον κυνήγησε μέχρι την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η Ριβς, που ήταν σεναριογράφος στη FilmOn TV, κατήγγειλε ότι ο Δαυίδ «κατέβασε το παντελόνι και πίεσε το κεφάλι μου στον καβάλο του». Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη καταγγελίες που κατέληξαν στα αμερικανικά δικαστήρια, με αποτέλεσμα να επιδικαστούν στις καταγγέλλουσες υπέρογκες αποζημιώσεις.

Συγκεκριμένα, σε πρώην υπάλληλό του, τη Μαχίτ Καν, επιδικάστηκε πρωτόδικα αποζημίωση 58 εκατ. δολαρίων από δικαστήριο του Λος Αντζελες έπειτα από την αγωγή που κατέθεσε κατά του Δαυίδ για σεξουαλική παρενόχληση και προσβολή της προσωπικότητάς της. Επιπλέον, δικαστήριο της Καλιφόρνιας καταδίκασε τον 51χρονο επιχειρηματία να καταβάλει συνολική αποζημίωση 10 εκατ. ευρώ στην πρώην υπάλληλό του Τσέισετι Τζόουνς, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο Δαυίδ την απέλυσε όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, ο επιχειρηματίας ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί της.
Κλείσιμο
alkis-d-2
Η τηλεοπτική συγγραφέας και παρουσιάστρια Λόρεν Ριβς κατέθεσε μήνυση εναντίον του επιχειρηματία για σεξουαλική παρενόχληση με αποτέλεσμα την καταδίκη του

Η αγωγή

Το περιεχόμενο της αγωγής που ετοιμάζεται να καταθέσει ο Αλκης Δαυίδ επικεντρώνεται κυρίως στον ρόλο που είχαν τα πρόσωπα που προέτρεψαν την πρώην υπάλληλό του Λόρεν Ριβς να κινηθεί νομικά εναντίον του. Θεωρεί ότι στοχοποιήθηκε αδίκως «από διεφθαρμένα άτομα και δικηγόρους, που από κοινού συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση» με σκοπό να εισπράξουν μεγάλες αποζημιώσεις από τον ίδιο και τις εταιρείες του. Θα ισχυριστεί ότι η Ριβς έχει εργαστεί για τηλεοπτικές ιστοσελίδες και ειδησεογραφικά πρακτορεία και άλλα μέσα ενημέρωσης που κατά την κρίση του επιδιώκουν να τον εκβιάσουν μέσω της εταιρικής δυσφήμησης και δημόσιων προσωπικών επιθέσεων που δέχεται ο ίδιος.

Στην πολυσέλιδη αγωγή του σκοπεύει να συμπεριλάβει και ένα περίεργο περιστατικό το οποίο αφορά τον απροσδόκητο θάνατο ενός εκ των τεσσάρων δικηγόρων του, του Τζον Κούιρκ. Ο τελευταίος, σύμφωνα με τον Δαυίδ, χτυπήθηκε από αυτοκίνητo στην Τουρκία καθώς περπατούσε αμέριμνος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Το περιστατικό, σύμφωνα πάντα με τον Κύπριο πολυεκατομμυριούχο, συνέβη έναν μήνα μετά τις αποκαλύψεις του δικηγόρου του για τις παράνομες πρακτικές που εφαρμόζει η δεύτερη δικηγόρος της Ριβς, η Γκλόρια Ολρεντ. Ο Τζον Κούιρκ φέρεται να είχε συγκεντρώσει στοιχεία που αφορούν ξέπλυμα χρήματος από δραστηριότητες της Ολρεντ.

Στην αγωγή του Αλκη Δαυίδ γίνεται αναφορά στο πρόσωπο του δικαστή Τέρι Α. Γκριν του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Αντζελες, ο οποίος «είναι εμπλεκόμενος σε υποθέσεις εκβιασμού». Ο Αλκης Δαυίδ ζητεί να κινηθεί ποινική έρευνα κατά της Ριβς και των συνεργών της «για όλους τους ψευδείς ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του από κοινού με τους δικηγόρους της», τους οποίους ο Κύπριος επιχειρηματίας θεωρεί διεφθαρμένους. Ισχυρίζεται ότι ευθύνονται για τη δυσφήμηση της προσωπικότητάς του και γι’ αυτό θα ζητήσει χρηματική αποζημίωση ύψους περίπου 100 εκατ. δολαρίων.
alkis-d-3
Ο Κύπριος επιχειρηματίας με τους δικηγόρους του Θεμιστοκλή Σοφό και Νταν Μαρίνο, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Αντίγκουα μέσα στην εβδομάδα για να τον συναντήσουν

Ο πλειστηριασμός

Για τον πλειστηριασμό της βίλας στις Σπέτσες επισπεύδουσα κατά τα σχετικά έγγραφα είναι η Λόρεν Ριβς, κάτοικος Λος Αντζελες της Πολιτείας Καλιφόρνια των ΗΠΑ, και οφειλέτης ο Δαυίδ Αλκιβιάδης του Ανδρέα και της Δήμητρας, κάτοικος Μαλιμπού της Πολιτείας Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Εκτελεστός τίτλος είναι «το απόγραφο Α’ εκτελεστό της υπ’ αριθ. 2663/2022 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία Εκούσιας δικαιοδοσίας - αριθμός απογράφου 248/2022) με την οποία αναγνωρίζεται και κηρύσσεται εκτελεστή στην Ελλάδα η με αριθμό BC 643099/10.09.2020 Απόφαση του Ανωτέρου Δικαστηρίου της Πολιτείας της Καλιφόρνια της Επαρχίας του Λος Αντζελες των ΗΠΑ (Πολιτική Διεύθυνση – 14ο Τμήμα), η οποία προσαρτάται στο σώμα του απογράφου».

Ποσό επίσπευσης του πλειστηριασμού είναι 5 εκατ. δολάρια, ήτοι το ισόποσο σε ευρώ, και συγκεκριμένα 4.565.167,76 ευρώ (με βάση την ισοτιμία από 3/2/2023), πλέον των εξόδων εκτέλεσης ύψους 1.150 ευρώ και συνολικά το ποσό των 4.566.317,76 ευρώ. Ως τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί το συνολικό ποσό των 7.440.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός αφορά το οικόπεδο 1 το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Σπετσών Νομού Αττικής, στη θέση Παναγιά Αρμάτα ή Αρμάδα, στο οικοδομικό τετράγωνο 449, που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και έχει επιφάνεια 1.847,64 τετραγωνικά μέτρα, ενώ συνορεύει βορειοανατολικά με εγκεκριμένο μη διανοιγμένο πεζόδρομο, βόρεια με όμορο οικόπεδο, δυτικά με ανώνυμη εγκεκριμένη οδό και νότια με εγκεκριμένο πεζόδρομο.

■ Το οικόπεδο 2, το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Σπετσών Νομού Αττικής, στη θέση Παναγιά Αρμάτα ή Αρμάδα, στο οικοδομικό τετράγωνο 449, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, έχει επιφάνεια 1.412,90 τετραγωνικά μέτρα και συνορεύει βόρεια και βορειοδυτικά με το οικόπεδο 1, ανατολικά με εγκεκριμένο πεζόδρομο, νότια και νοτιοανατολικά με το όμορο οικόπεδο 3 όμορης ιδιοκτησίας και δυτικά με εγκεκριμένη οδό.

■ Το γήπεδο εκτάσεως 1.183,51 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Σπετσών Νομού Αττικής, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις δεν είναι άρτιο, ούτε οικοδομήσιμο, η δε απόστασή του από τη θάλασσα είναι μικρότερη των 100 μέτρων. Συνορεύει βόρεια με όμορη ιδιοκτησία, βορειοανατολικά με παραλία, νότια και νοτιοανατολικά με διανοιγμένο πεζόδρομο και δυτικά με πεζόδρομο. Η εν λόγω έκταση έχει συνδεθεί με τα παραπάνω αναφερθέντα οικόπεδα 1 και 2 και αποτελεί χώρο φυτεμένο με γκαζόν με διάδρομο πρόσβασης προς την ακτή.

Κατά την έκθεση εκτίμησης, τα ακίνητα βρίσκονται στη θέση Παναγιά Αρμάτα εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του Δήμου Σπετσών στο ΟΤ 449 με πρόσοψη σε ανώνυμη εγκεκριμένη οδό.

Aπέχουν μόλις λίγα μέτρα από το Παλιό Λιμάνι Σπετσών που συγκεντρώνει πληθώρα χώρων εστίασης και αποτελεί και μαρίνα πολυτελών σκαφών. Επιπλέον, απέχουν 1 χλμ. από τη γνωστή παραλία της Αγίας Μαρίνας και 2 χλμ. από την Ντάπια, τον κεντρικό οικισμό του νησιού, και το λιμάνι. Η πρόσβαση στο ακίνητο γίνεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο με ταξί ή άμαξα καθώς απαγορεύονται τα ιδιωτικά οχήματα στο νησί. Η περιοχή περιλαμβάνει μεγάλες πολυτελείς βίλες με πισίνες και θεωρείται από τις πιο προνομιούχες του νησιού λόγω της εύκολης πρόσβασης στο Παλιό Λιμάνι, στην Ντάπια και σε παραλίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης