Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Ρομποτικό βαθυσκάφος που καταδύεται ως τα 6.000 μέτρα στέλνει η Γαλλία

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Ρομποτικό βαθυσκάφος που καταδύεται ως τα 6.000 μέτρα στέλνει η Γαλλία

Η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την αποστολή του σκάφους «Atlante» στον χώρο των ερευνών για το υποβρύχιο που χάθηκε στον Ατλαντικό - Θα φτάσει το απόγευμα της Τετάρτης

Atalante_ship
Με το χρόνο να μην αποτελεί σύμμαχο στις προσπάθειες εντοπισμού του υποβρύχιου «Titan» και τις προβλέψεις να είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, η Γαλλία αποφάσισε να συνδράμει τις έρευνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τρίτη ο Γάλλος υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Ερβέ Μπερβίλ.

Συγκεκριμένα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θαλασσίων Ερευνών στέλνει στον τόπο εξαφάνισης του τουριστικού υποβρυχίου το δικό του πλοίο, ονόματι «Atlante», το οποίο φέρει ένα αναγνωριστικό ρομπότ ικανό να καταδυθεί σε μεγάλα βάθη. Το «Atlante» αναμένεται να βρίσκεται στο σημείο μέχρι τις 8 μ.μ. της Τετάρτης ώρα Παρισιού, ανέφερε η «Le Figaro».

Το ρομπότ του γαλλικού σκάφους, που ονομάζεται «Vector 6000» θα πρέπει να κατέβει στο ναυάγιο σε βάθος 4.000 μέτρων και θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τον ενσωματωμένο εξοπλισμό παρακολούθησης, που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε βάθος έως και 6 χιλιομέτρων.

Η αναζήτηση του τουριστικού υποβρυχίου «Titan», το οποίο χάθηκε κατά τη διάρκεια αποστολής στο ναυάγιο του Τιτανικού, βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα, περίπου 900 μίλια ανοικτά του Κέιπ Κοντ στις ακτές του Ατλαντικού.

Κλείσιμο
Τη Δευτέρα, η «OceanGate Expeditions» επιβεβαίωσε την εξαφάνιση του επανδρωμένου υποβρύχιου, ενώ η επαφή με τα πέντε άτομα που επέβαιναν σε αυτό, χάθηκε περίπου μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυσή του, την Κυριακή.


Ειδήσεις σήμερα:

Κατηγορούν τον Μακρόν για… τοξική αρρενωπότητα επειδή ήπιε μονορούφι ένα μπουκάλι μπύρα!

Ο 80χρονος στην Ηλεία παραλίγο να σκοτώσει και τον αδελφό του θύματος - «Ήταν δημόσιος κίνδυνος»


Το SMS της Αναστάζια στον σύντροφό της ίσως κρύβει τη λύση του εγκλήματος, λένε τα πολωνικά ΜΜΕ

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης