Qatargate: «Ο Μισέλ Κλεζ έπρεπε να ενημερώσει για τη σχέση του γιου του με τον γιο της Αρένα» λένε οι δικηγόροι της Καϊλή

Qatargate: «Ο Μισέλ Κλεζ έπρεπε να ενημερώσει για τη σχέση του γιου του με τον γιο της Αρένα» λένε οι δικηγόροι της Καϊλή

Οι Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος θέτουν ζήτημα αμεροληψίας στην έρευνα για το Qatargate, που έφερε την προφυλάκιση της Καϊλή, μετά τις εξελίξεις με τον Μισέλ Κλεζ

michele-klaiz-mak
Την απορία τους για το γεγονός πως η εμπλεκόμενη ευρωβουλευτής στο Qatargate, Μαρία Αρένα δεν ανακρίθηκε ποτέ από τον Μισέλ Κλεζ, εξέφρασαν σε νέα, κοινή ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μια μέρα μετά την παραίτηση του Μισέλ Κλεζ από την υπόθεση του Qatargate και την αποκάλυψη της Le Soir πως ο γιος του μαζί με τον γιο της Μαρί είχαν κοινή επιχείρηση, οι Μαρί και Δημητρακόπουλος κάνουν λόγο για «τεράστια και προφανή ερωτηματικά» σχετικά με «την αμεροληψία όλων των ανακριτικών ενεργειών, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και είχαν ως αποτέλεσμα την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή», προσθέτοντας πως «ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ είχε τη νομική υποχρέωση να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης για τις κοινές δραστηριότητες του γιου του με τον γιο της Μαρία Αρένα και στη συνέχεια να απέχει από τον χειρισμό της παρούσας υπόθεσης».

Αναλυτικά, η δήλωσή τους:

«Από την αρχή της παρούσας υπόθεσης ήταν προφανές ότι η ευρωβουλευτής Μαρία Αρένα βρισκόταν στο επίκεντρο των ερευνών που διεξήγαγαν οι αρμόδιες αρχές.

Αντιθέτως, οι ίδιες αρχές ανέφεραν ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη εμπλοκής στην οργάνωση για την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή. Δηλαδή, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, η Μαρία Αρένα αναγνωρίστηκε ως ένα από τα πιθανά εμπλεκόμενα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Μας προκάλεσε απορία το γεγονός πως η Μαρία Αρένα δεν ανακρίθηκε ποτέ από τον ανακριτή της υπόθεσης, Μισέλ Κλεζ. Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο γιος του ανακριτή και ο γιος της Μαρία Αρένα εμπλέκονται σε μια εταιρεία ιατρικής κάνναβης!

Η πληροφορία αυτή, η οποία δεν διαψεύστηκε, εγείρει τεράστια και προφανή ερωτηματικά για την αμεροληψία όλων των ανακριτικών ενεργειών, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και είχαν ως αποτέλεσμα την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή και τη στόχευση των ερευνών κυρίως σε αυτήν, ενώ δεν κινήθηκαν εγκαίρως οι διαδικασίες ουσιαστικής έρευνας για τη Μαρία Αρένα, παρά το γεγονός ότι η έρευνα των αρχών τη συνέδεε με τον Παντσέρι.

Ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ είχε τη νομική υποχρέωση να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης για τις κοινές δραστηριότητες του γιου του με τον γιο της Μαρία Αρένα και στη συνέχεια να απέχει από τον χειρισμό της παρούσας υπόθεσης, διότι υπάρχουν προφανείς λόγοι που δικαιολογούν την εξαίρεση.

Θα πρέπει να διερευνηθεί από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, εάν υπάρχουν σκόπιμες παραλείψεις στην έρευνα σχετικά με την πιθανή εμπλοκή άλλων προσώπων στην εκκρεμή υπόθεση. Η δικαιοσύνη πρέπει να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία της».

Σβεν Μαρί
Μιχάλης Δημητρακόπουλος


Ειδήσεις σήμερα:

Κατηγορούν τον Μακρόν για… τοξική αρρενωπότητα επειδή ήπιε μονορούφι ένα μπουκάλι μπύρα!

Ο 80χρονος στην Ηλεία παραλίγο να σκοτώσει και τον αδελφό του θύματος - «Ήταν δημόσιος κίνδυνος»


Το SMS της Αναστάζια στον σύντροφό της ίσως κρύβει τη λύση του εγκλήματος, λένε τα πολωνικά ΜΜΕ

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης