Σουηδία: Ο αντιδήμαρχος της Στοκχόλμης εμφανίστηκε σαν drag queen για να περάσει μήνυμα υπέρ της ανοχής

Σουηδία: Ο αντιδήμαρχος της Στοκχόλμης εμφανίστηκε σαν drag queen για να περάσει μήνυμα υπέρ της ανοχής

Με τη στάση σου ελπίζω ότι οι άλλοι θα μπορέσουν να πουν ότι η Σουηδία πρέπει να είναι μια ελεύθερη χώρα, λέει ο Γιαν Γιόνσον

jonsson_00
Ο Γιαν Γιονσον, αντιδήμαρχος της Στοκχόλμης, έδωσε ο ίδιος το παράδειγμα σε μια εκστρατεία κατά της μισαλλοδοξίας και του λαϊκισμού: Πήγε με λουλουδάτο φόρεμα, ξανθά μαλλιά σε στιλ Μέριλιν και κόκκινο κραγιόν να συναντήσει παιδιά και να τους διαβάσει.

Σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter,  ο Γιόνσον περιτριγυρισμένος από παιδιά που κάθονται στο πάτωμα, διαβάζει ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα «Οι αδελφοί Λεοντόκαρδοι» της διάσημης Σουηδέζας συγγραφέως παιδικών βιβλίων Άστριντ Λίντγκρεν (που έχει γράψει και την «Πίπη Φακιδομύτη») , το οποίο ενθαρρύνει τους ανθρώπους να υπερασπιστούν τις ιδέες τους, ακόμη και μπροστά στον κίνδυνο.

Ο 45χρονος, μέλος του κεντροδεξιού κόμματος των Φιλελευθέρων, εξήγησε ότι μεταμορφώθηκε σε drag queen με αφορμή τα σχόλια από τους ακροδεξιοούς Σουηδούς Δημοκράτες οι οποίοι επέκριναν τις drag queen που διαβάζουν σε παιδιά σε βιβλιοθήκες ή ξεναγούν στο Βασιλικό Δραματικό Θέατρο της Στοκχόλμης.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης στις αρχές Μαΐου, ο ηγέτης των Σουηδών Δημοκρατών, Τζίμυ Άκεσον, χαρακτήρισε «τρελό» το γεγονός ότι τα χρήματα των φορολογουμένων ξοδεύονται για εκδηλώσεις ανάγνωσης για παιδιά από drag queen.

Και όμως, εκδηλώσεις αυτού του είδους πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το 2017, όπως επισημαίνει το AFP.

jonsson_02
jonsson_00
jonsson_01


Κλείσιμο
«Μετατρέπω τον εαυτό μου σε ένα καμβά για τους καλλιτέχνες της σκηνής drag, για να μπορούν να μπουν ότι όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφράζονται», δήλωσε.

Εξήγησε ακόμη ότι «ορισμένα πολιτικά κόμματα προσπαθούν να περιορίσουν τις ελευθερίες των άλλων και ιδίως των drag queen. Με αυτή τη στάση, ελπίζω ότι οι άλλοι θα μπορέσουν να πουν “ΟΚ, φτάνει πια. Η Σουηδία πρέπει να είναι μια ελεύθερη χώρα"».




Ειδήσεις σήμερα:

Κως: Πέταξαν την κάρτα SIM από το κινητό της Αναστάζια - Όλα δείχνουν έγκλημα πίσω από την εξαφάνισή της

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έχει βγάλει 26 εκατ. δολάρια χωρίς να κερδίσει Grand Slam!

Trafficking στην Ομόνοια: Τα διαμερίσματα - φυλακές και η αδίστακτη Ουζμπέκα μαστροπός - Πώς δρούσε το κύκλωμα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης