Επίθεση στο Νότιγχαμ: Κατηγορίες για τρεις δολοφονίες και τρεις απόπειρες κατά του 31χρονου συλληφθέντα
Ένας από τους τραυματίες έχει πάρει εξιτήριο και οι άλλοι δύο είναι σε σταθερή κατάσταση
Κατηγορούμενος για τρεις δολοφονίες είναι ο 31χρονος Βάλντο Καλοκέιν ο οποίος συνελήφθη για την φονική επίθεση στο Νότιγχαμ τα ξημερώματα της Τρίτης.
Κατά του Καλοκέιν, απαγγέλθηκαν και τρεις κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας για τον τραυματισμό τριών ατόμων –εκ των οποίων ένας σοβαρά- όταν παρασύρθηκαν από φορτηγάκι.
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο Μπάρναμπι Γουέμπερ, η Γκρέις Ο’Μάλεϊ-Κούμαρ και ο Ίαν Κόουτς. Τα δύο πρωτα θύματα ήταν 19 ετών, φοιτητές στο πανεπιστήμιο της πόλης και ο τρίτος 65 ετών, επιστάτης σε σχολείο.
Ο κατηγορούμενος, που δεν έχει σταθερή διεύθυνση, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο του Νότιγχαμ το Σάββατο.
Οι φοιτητές, όπως σημειώνει το BBC, μαχαιρώθηκαν θανάσιμα ενώ ο 65χρονος βρέθηκε νεκρός με τραύματα από μαχαίρι σε άλλο σημείο, αφού πρώτα του έκλεψαν το βαν.
Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, ένας έχει πάρει εξιτήριο και οι άλλοι δύο είναι πλέον σε σταθερή κατάσταση.
Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
Εκλογές 2023:Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι