Πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσία: Θα μπορεί να στέλνει και εγκληματίες στο μέτωπο

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσία: Θα μπορεί να στέλνει και εγκληματίες στο μέτωπο

Ο νόμος εγκρίθηκε από την Κρατική Δούμα - Χρειάζονται περισσότερους στρατιώτες, καθώς έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες από την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης»

ukrainian-soldiers-mak
Η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) του ρωσικού κοινοβουλίου ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση νόμο που θα επιτρέπει στο υπουργείο Άμυνας να υπογράφει συμβάσεις με ύποπτους ή καταδικασθέντες εγκληματίες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Η Μόσχα, έχοντας υποστεί σοβαρές απώλειες, στους 15 και πλέον μήνες της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» όπως αποκαλεί την εισβολή στην Ουκρανία, προσπαθεί να στρατολογήσει περισσότερους στρατιώτες για να πολεμήσουν στον μεγαλύτερο χερσαίο πόλεμο που διεξάγεται στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τις προταθείσες αλλαγές, μια σύμβαση θα μπορεί να υπογραφεί με κάποιους που ερευνώνται για διάπραξη ενός εγκλήματος, η υπόθεση των οποίων έχει εκδικασθεί ή έχουν καταδικασθεί αλλά πριν τεθεί σε ισχύ η ετυμηγορία, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της Κρατικής Δούμας.

Άτομα που έχουν καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα, προδοσία, τρομοκρατία ή εξτρεμισμό δεν θα μπορούν να υπογράψουν σύμβαση.

Εκείνοι που θα υπογράψουν σύμβαση θα απαλλάσσονται από τις ποινικές ευθύνες μετά τη λήξη της σύμβασής τους ή αν παρασημοφορηθούν για τις πολεμικές τους ικανότητες.

Όσοι εγγραφούν θα απαλλάσσονται από ποινικές ευθύνες μετά τη λήξη της σύμβασής τους ή αν λάβουν βραβεία για τα πολεμικά τους ανδραγαθήματα.

Η την μισθοφορική οργάνωση Wagner είχε επιτραπεί να στρατολογεί κατάδικους από τις φυλακές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, αλλά από τον Φεβρουάριο έχει σταματήσει τη στρατολόγηση στις φυλακές. Οι ακτιβιστές υπεράσπισης των δικαιωμάτων των κρατουμένων στις φυλακές λένε ότι το υπουργείο Άμυνας ανέλαβε υπό τον έλεγχο του τη διαδικασία αλλά θέλει να κάνει αλλαγές.

Οι νέες αλλαγές που εξετάζονται από τη Δούμα δεν καλύπτουν την πρόσληψη ατόμων που εκτίουν ήδη την ποινή τους και το υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Αλαφούζος: Το παροπλισμένο όχημα ήταν του 2010 και δεν το χρησιμοποιούσα - Ενορχηστρώνουν συκοφαντικά δημοσιεύματα

Μήνυμα Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Δεν θέλουμε εντάσεις... αλλά σταματήστε τώρα τους εξοπλισμούς

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην Πύλο: Μυστήριο με την ξαφνική βύθιση, 59 νεκροί και 104 διασωθέντες

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης