Τρανς μοντέλο εμφανίστηκε τόπλες στον Λευκό Οίκο - Δείτε βίντεο

Τρανς μοντέλο εμφανίστηκε τόπλες στον Λευκό Οίκο - Δείτε βίντεο

Η Ρόουζ Μοντόγια έβγαλε το μπλουζάκι της στην εκδήλωση για τον «Μήνα Υπερηφάνειας» - Έντονη κριτική από συντηρητικούς

Τρανς μοντέλο εμφανίστηκε τόπλες στον Λευκό Οίκο για το Pride Month
trans_biden
Καθώς βρισκόταν στον Λευκό Οίκο, η Ρόουζ Μοντόγια, τρανς μοντέλο και ακτιβίστρια, έβγαλε το μπλουζάκι της και έπιασε το στήθος της, λίγο μετά τη χειραψία της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και την σύζυγό του, Τζιλ.

Πολλοί συντηρητικοί έσπευσαν να επικρίνουν δριμύτατα την 27χρονη για την κίνησή της.

«Το να κάνει κανείς τόπλες είναι νόμιμο», απάντησε από την πλευρά της η Μοντόγια και πρόσθεσε: «Ζω την αλήθεια μου».

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post», η 27χρονη Μοντόγια ήταν στη λίστα των προσκεκλημένων στον Λευκό Οίκο για να γιορτάσουν το περασμένο Σάββατο τον «Μήνα Υπερηφάνειας», τιμώντας τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Κλείσιμο
«Κάνουμε τόπλες στον Λευκό Οίκο;», ακούγεται να λέει το άτομο που κατέγραψε το σχετικό βίντεο και σε λίγες ώρες αναρτήθηκε στον λογαριασμό της Ρόουζ Μοντόγια.

Rose Montoya  biological ticktoker in white  house  | #ticktoker #insultingAmericanflag #biden #bbc


«Είναι τιμή μου» είπε στον Μπάιντεν

Προτού βγάλει το μπλουζάκι της και πιάσει τις θηλές της, το τρανς μοντέλο με καταγωγή από το Αϊντάχο, είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τον Αμερικανό πρόεδρο και την «Πρώτη Κυρία» Τζιλ Μπάιντεν, οι οποίοι είπαν λίγα λόγια απευθυνόμενοι στους προσκεκλημένους τους.

«Είναι τιμή μου. Τα δικαιώματα των τρανς είναι ανθρώπινα δικαιώματα», είπε η Μοντόγια μιλώντας στον Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια της συνάντησής τους.

Το τρανς μοντέλο ανέβασε χθες το σχετικό βίντεο της εκδήλωσης δίνοντας μία γεύση στους 103.000 ακολούθους της.

Ανέβασε υλικό στα social media

Ανέβασε υλικό από την συνάντησή της με τον Δημοκρατικό πρόεδρο και την «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ, όπως κι ένα απόσπασμα από την ομιλία του Μπάιντεν ο οποίος χαρακτήρισε μερικά από τα μέλη της διεμφυλικής κοινότητας ως τους πιο γενναίους και εμπνευσμένους ανθρώπους.

Ανεξάρτητα πάντως από τα όσα της προσάπτουν οι συντηρητικοί Αμερικανοί, η Μοντόγια έσπευσε να υπερασπιστεί με σθένος την κίνησή της να αφήσει σε κοινή θέα τις θηλές της.

«Το να κάνεις τόπλες στην Ουάσινγκτον είναι νόμιμο και υποστηρίζω πλήρως το κίνημα για την απελευθέρωση των θηλών», είπε το τρανς μοντέλο και πρόσθεσε: «Γιατί τώρα το στήθος μου θεωρείται ακατάλληλο ή παράνομο όταν το επιδεικνύω; Ωστόσο, προτού αποκαλύψω ότι είμαι τρανς, δεν ήταν». Η Mοντόγια ξεκίνησε τη φυλομετάβαση το 2015, γράφει το αμερικάνικο δημοσίευμα.




Περίπου 1.000 καλεσμένοι στην εκδήλωση στον Λευκό Οίκο

Την ομιλία του 80χρονου προέδρου παρακολούθησαν στον Λευκό Οίκο εκτός από την Μοντάγια περίπου χίλιοι καλεσμένοι, με τον Μπάιντεν να επαινεί το θάρρος όλων όσοι υποστηρίζουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, εν μέσω της καταπιεστικών νόμων που επιτίθενται στην διεμφυλική κοινότητα σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες.

«Πρέπει να αντιδράσουμε ενάντια στα εκατοντάδες αναίσθητα και κυνικά νομοσχέδια και νόμους που εισάγονται σε πολιτείες, στοχεύοντας τα τρανς παιδιά, τρομοκρατώντας τις οικογένειες και ποινικοποιώντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές», δήλωσε απευθυνόμενος στο πλήθος.

Η εκδήλωση στον Λευκό Οίκο είχε ως στόχο να εορταστεί ο «Μήνας Υπερηφάνειας» με στόχο να αντιμετωπιστούν παράλληλα οι αδικίες που αντιμετωπίζουν τα διεμφυλικά άτομα σε όλη την Αμερική, όπως σχολιάζει η εφημερίδα «New York Post».

Μεταξύ του πλήθους ήταν και τρανς μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως η βοηθός υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Ρέιτσελ Λεβίν, καθώς και ο υφυπουργός Άμυνας, Σον Σκέλι, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό του Μπάιντεν καθώς εκφωνούσε την ομιλία του.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ υπενθύμισε επίσης ότι πέρυσι υπέγραψε μερικά νομοσχέδια που αφορούσαν την εδραίωση της προστασίας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, καθώς και τις προγραμματισμένες προσπάθειες για την καταπολέμηση της λεγόμενης «θεραπείας» μεταστροφής.

«Όταν ένα άτομο μπορεί να παντρευτεί το πρωί και να πεταχτεί έξω από ένα εστιατόριο επειδή είναι ομοφυλόφιλος το απόγευμα, κάτι εξακολουθεί να είναι πολύ λάθος στην Αμερική», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μπάιντεν.


Δείτε βίντεο: Τρανς μοντέλο εμφανίστηκε τόπλες στον Λευκό Οίκο για το Pride Month
Τρανς μοντέλο εμφανίστηκε τόπλες στον Λευκό Οίκο για το Pride Month



«Έβαζε τα μαλλιά στο στόμα σε στιγμές αμηχανίας» - Πώς η παιδοχειρουργός αντιλήφθηκε το σύνδρομο Ραπουνζέλ στη 14χρονη

Μητσοτάκης από Σαλαμίνα: Θα στηρίξουμε την οικογένεια, θα αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις

Θετικά στον στρεπτόκοκκο έξι παιδιά από το περιβάλλον του 7χρονου από τη Νάουσα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης