Γαλλία: 71χρονος Ολλανδός πυροβόλησε οικογένεια Βρετανών που έκανε μπάρμπεκιου - Νεκρή μια 11χρονη

Γαλλία: 71χρονος Ολλανδός πυροβόλησε οικογένεια Βρετανών που έκανε μπάρμπεκιου - Νεκρή μια 11χρονη

Αιτία της επίθεσης φέρεται να ήταν ένα οικόπεδο ανάμεσα στο σπίτι του Ολλανδού και της βρετανικής οικογένειας - Στη ΜΕΘ ο πατέρας, σε σταθερή κατάσταση η μητέρα

astynomia-gallia
Ένα 11χρονο κορίτσι είχε βγει το βράδυ του Σαββάτου να παίξει στον κήπο του σπιτιού του σε πόλη της Βρετάνης στη Γαλλία. Μέσα σε λίγα λεπτά, μια σφαίρα της έκοψε το νήμα της ζωής.

Η Σολίν Θόρνον με την οκτάχρονη αδερφή της έπαιζαν στις κούνιες του σπιτιού τους, στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα), με τους γονείς τους να κάνουν μπάρμπεκιου στον κήπο.  Tο σπίτι τους βρίσκεται στο Σεντ Χερμπό της Βρετάνης στη βορειoδυτική Γαλλία. Ξαφνικά, ένας άνδρας, ο Ολλανδός γείτονας της οικογένειας, εμφανίστηκε μ' ένα όπλο και άρχισε να τους πυροβολεί.

Η εντεκάχρονη σκοτώθηκε ακαριαία ενώ ο πατέρας της, ο 52χρονος Αντριέβ, δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι. Η 49χρονη μητέρα των κοριτσιών, Ρέιτσελ, πυροβολήθηκε στην πλάτη και το κεφάλι. Σύμφωνα με την εισαγγελέα Κάρι Χάλει, το νεότερο παιδί της οικογένειας, η οκτάχρονη Σελέστ, βλέποντας τον Ολλανδό γείτονα να ανοίγει πυρ, έσπευσε να ειδοποιήσει τους γείτονες για το φονικό που είδε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια της.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Le Parisien», ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού χαροπαλεύει στη ΜΕΘ, ενώ η μητέρα δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η οκτάχρονη αδελφή της Σολίν είχε την τύχη με το μέρος της αφού κατάφερε να γλιτώσει από τα πυρά του Ολλανδού γείτονα. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η Σελέστ, μόλις είδε τον Ολλανδό να ανοίγει πυρ, έτρεξε στους γείτονες φωνάζοντας «η αδελφή μου είναι νεκρή».

Κλείσιμο
Η οικογένεια των Βρετανών ζούσε τα τελευταία πέντε χρόνια στο συγκεκριμένο σπίτι και, όπως γράφει ο γαλλικός Τύπος, τα δύο κορίτσια της οικογένειας Θόρνον γεννήθηκαν στη Γαλλία. Σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου, ο γείτονάς τους, ο 71χρονος Ολλανδός συνελήφθη για τον φόνο της 11χρονης, ενώ οι αρχές πέρασαν χειροπέδες και στη σύζυγό του.

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» γράφει ότι, η οκτάχρονη αδερφή του άτυχου κοριτσιού δεν μπορεί ακόμη να αρθρώσει λέξη καθώς παραμένει σε κατάσταση «σοκ».  Αν και μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια της τραγωδίας, σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία, οι δύο οικογένειες είχαν επί χρόνια διαμάχη για ένα οικόπεδο που είναι ανάμεσα στα τα σπίτια τους.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι παρέχει βοήθεια στην οικογένεια των Βρετανών. Εισαγγελείς ανέφεραν ότι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο συνταξιούχος Ολλανδός «ξαφνικά βγήκε ξαφνικά από το σπίτι του κραδαίνοντας ένα όπλο κι άρχισε να πυροβολεί προς το μέρος των γειτόνων του ».


Ειδήσεις σήμερα:

Ομόνοια: Φωτογραφίες με το μόριό του έστελνε ο 63χρονος παιδόφιλος - Είχε στείλει και σε άλλα ανήλικα κορίτσια

Ξάνθη: Νεκρά τέσσερα κουταβάκια... στη σειρά - Ένα ακόμη τραυματισμένο (φωτογραφίες)

Τζορτζ Σόρος: Παραχωρεί τα ηνία στον γιο του, Αλεξάντερ - Το «who is who» του διαδόχου του

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης