Γερμανία: Η Κριστιάνε Μπένερ γίνεται η «Μέρκελ» της βιομηχανίας μετάλλων

Γερμανία: Η Κριστιάνε Μπένερ γίνεται η «Μέρκελ» της βιομηχανίας μετάλλων

Η 55χρονη Κριστιάνε Μπένερ είναι παντρεμένη, κοινωνιολόγος και... σκληρό καρύδι - Το κορυφαίο συνδικάτο του κόσμου πλέον «γίνεται πολύ πιο θηλυκό», ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρός του Γιοργκ Χόφμαν

20598570
Άρωμα γυναίκας θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία του το πανίσχυρο συνδικάτο μετάλλου της Γερμανίας, «IG Metall» .

Η 55χρονη Κριστιάνε Μπένερ θα μπορεί να επαίρεται ότι αναλαμβάνει τα ηνία του συνδικάτου που θεωρείται το ισχυρότερο, όχι μόνο στην Γερμανία αλλά και παγκοσμίως, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό «Stern».

Eίναι παντρεμένη, αεικίνητη, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και όσοι την γνωρίζουν καλά, πιστεύουν ότι είναι σκληρό καρύδι θυμίζοντας την...  Μέρκελ.

20598577


Η Μπένερ με το αβίαστο χαμόγελο είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της IG Metall από το 2011.  Παρ' όλα αυτά, έχει επανειλημμένα αντιμετωπιστεί με δυσπιστία από το εσωτερικό του συνδικάτου, κυρίως λόγω της έλλειψης εμπειρίας της σε δύσκολες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

«Πριν από λίγες ημέρες το γερμανικό βιομηχανικό συνδικάτο IG Metall, ένα από τα πιο ισχυρά συνδικάτα στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικότερα, πρότεινε να διορίσει την πρώτη γυναίκα επικεφαλής του, καθώς συνεχίζει τον αγώνα του για την προστασία των εργαζομένων από τον πληθωρισμό», γράφει το γερμανικό περιοδικό.

«Η 55χρονη Κριστιάνε Μπένερ, σήμερα αντιπρόεδρος του συνδικάτου, θα ψηφιστεί επισήμως ως πρόεδρος σε συνέδριο τον Οκτώβριο», ανέφερε το IG Metall σε ανακοίνωσή του.

18957864
Κλείσιμο


Η πρόταση αντανακλά «τη φιλοδοξία του συνδικάτου IG Metall να διαμορφώσει έναν κοινωνικό, οικολογικό και δημοκρατικό μετασχηματισμό των βιομηχανικών και βιοτεχνικών τομέων που εκπροσωπούμε», δήλωσε ο Γιοργκ Χόφμαν, απερχόμενος πρόεδρός του.

Ο Χόφμαν, ο οποίος ηγείται του συνδικάτου από το 2015, δεν θέτει υποψηφιότητα για επανεκλογή. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο Χόφμαν τόνισε ότι το κορυφαίο γερμανικό συνδικάτο «γίνεται πολύ πιο θηλυκό», με το 26% των διευθυντικών στελεχών του θα είναι είναι πλέον γυναίκες.

Η Κριστιάνε Μπένερ, κοινωνιολόγος στο επάγγελμα, ανέβηκε στις τάξεις του συνδικάτου αφού εργάστηκε σε μια εταιρεία μηχανολόγων μηχανικών. Το 2015 ανέλαβε την αντιπροεδρία του IG Metall.  Τάσσεται υπέρ της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας και υποστηρίζει τις αυξήσεις φόρων για τους πλούσιους.  «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουμε νέες», έχει δηλώσει.

Το IG Metall, το μεγαλύτερο συνδικάτο στον κόσμο, ιδρύθηκε πριν από 132 χρόνια. Εκπροσωπεί εργαζόμενους σε βασικούς τομείς της ατμομηχανής της Ευρωζώνης, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η βιομηχανία ηλεκτρονικών.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το συνδικάτο κατάφερε να εξασφαλίσει αύξηση μισθών 8,5% για περίπου τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενους, προκειμένου να συμβάλει στην αντιστάθμιση του επίμονου πληθωρισμού στη Γερμανία. Ο πληθωρισμός στη χώρα παρέμεινε αυξημένος έως τον Απρίλιο στο 7,2%.

Η Κριστιάνε Μπένερ δηλώνει πανέτοιμη να καθίσει στην... ηλεκτρική καρέκλα, καθώς γνωρίζει καλά ότι το IG Metall είναι το κυρίαρχο σωματείο μεταλλουργών στη Γερμανία και το ισχυρότερο συνδικάτο στον κόσμο.

Οι αναλυτές των γερμανικών εργασιακών σχέσεων το θεωρούν σημαντικό παράγοντα καθορισμού των τάσεων στις εθνικές διαπραγματεύσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη δίκη του στο Εφετείο βάζει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Σταματάει και τις Πανελλαδικές

Φωτογραφίες: Στα 203 μέτρα βρέθηκε το υποβρύχιο Triumph που βυθίστηκε στο Αιγαίο - Η συγκλονιστική ιστορία

«Λύγισαν» η γυναίκα και η κόρη του Γιώργου Γεωργίου στην κηδεία - Δείτε φωτογραφίες

----------------


Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης