Γαλλία: Συνεχίζονται οι απεργίες για το συνταξιοδοτικό, αλλά με μειωμένη συμμετοχή

Γαλλία: Συνεχίζονται οι απεργίες για το συνταξιοδοτικό, αλλά με μειωμένη συμμετοχή

Αναλυτές πιθανολογούν ότι ο μάλλον ήταν ο τελευταίος κύκλος των κινητοποιήσεων για το νέο σύστημα, το οποίο η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να θέτει σε εφαρμογή

paris_protest
Με σχετικά περιορισμένη συμμετοχή των εργαζομένων και σποραδικά επεισόδια ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο 14ος κύκλος των διαδηλώσεων και των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το αριστερό συνδικάτο CGT, ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν σχεδόν 900.000 σε όλη τη χώρα, ενώ στο Παρίσι ήταν περίπου 300.000. Αντίθετα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών, οι διαδηλωτές στο Παρίσι ήταν περίπου 30.000.

Στο περιθώριο της κινητοποίησης στο Παρίσι σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και τη σύλληψη 17 διαδηλωτών, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Πολιτικοί αναλυτές πιθανολογούν ότι ο σημερινός μάλλον ήταν ο τελευταίος κύκλος των απεργιακών κινητοποιήσεων για το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο η κυβέρνηση της χώρας έχει ήδη αρχίσει να θέτει σε εφαρμογή. Το σύστημα είχε περάσει και από το Συνταγματικό Δικαστήριο που είχε γνωμοδοτήσει θετικά.

Εκπρόσωποι των συνδικάτων υπογραμμίζουν ότι η γαλλική κοινή γνώμη εξακολουθεί να είναι κατά της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού και εκτιμούν ότι θα υπάρξουν νέες μορφές κοινωνικής αντίδρασης στα σχέδια της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Πρίγκιπας Χάρι: Φοβόμουν ότι θα με έδιωχναν από το Μπάκιγχαμ μετά τις φήμες ότι πατέρας μου ήταν ο εραστής της μητέρας μου

ΕΟΔΥ για τη «νόσο Χ»: Οι ανακοινώσεις του ΠΟΥ να ερμηνεύονται κατάλληλα για την αντιμετώπιση νέων απειλών

Μήνυμα Μητσσοτάκη: Στις 25 Ιουνίου να κάνουμε το άλμα για την αυτοδύναμη Ελλάδα - Δείτε βίντεο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης